Işık evlerinin müdavimi emniyetçi artık serbest

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz operasyonları sırasında görev başında olan eski emniyetçi Hulusi Çelik serbest bırakıldı.

Işık evlerinin müdavimi emniyetçi artık serbest

Odatv- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün üst düzey bir imamının evinde örgüte ait belgelerin yer aldığı bir SD kart ele geçirildi. Emniyetin yaptığı çalışma sonrasında deşifre edilen hafıza kartının içerisinde FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki polislerin 'kırmızı', 'mavi' ve 'sarı' olarak renklere göre sınıflandırdığı, ayrıca farklı harf ve rakamla fişlediği tespit edildi. FETÖ'nün örgüte yakın olanları 'kırmızı' listede topladığının anlaşılmasının ardından, listede olan polisler açığa alınırken, bir kısmı da ihraç edildi. Tespit edilen emniyet yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından 3 Mayıs tarihinde yapılan operasyon ile 9 polis gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan eski Kocaeli ve Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

PEKİ KİM BU HULUSİ ÇELİK

Hulusi Çelik 2005 yılında İstanbul İl Emniyet Müdür yardımcılığına atandı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi müdür yardımcılığı görevi de yapan Hulusi Çelik, FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz operasyonları sırasında da görev başındaydı. Hükümete yakın Sabah gazetesi de 2014 yılında Fethullah Gülen’in polis müdürlerinin listesini yayınlamıştı. O listede Hulusi Çelik’in de adı vardı.

Ergenekon'dan yargılanıp 15 ay hapis yatan eski emniyet amiri Adil Serdar Saçan da Hulusi Çelik’e ilişkin çok çarpıcı ifadeler kullanmıştı. Adil Serdar Saçan, Hulusi Çelik için şu ifadeleri kullanmıştı:

Etiketler
FETÖ Operasyon Ergene