Nagehan Alçı da tepki gösterdi: Türkiye’de ne huzur ne de bir zerre hukuk kalır

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Sözcü'ye verilen FETÖ cezalarına tepki gösterdi.

Nagehan Alçı da tepki gösterdi: Türkiye’de ne huzur ne de bir zerre hukuk kalır

Nagehan Alçı, yazısının ilgili bölümünde, "Bu ülkenin sosyal ve siyasal kesimleri birbirini kriminalize etmeyi bırakmazsa Türkiye’de ne huzur ne de bir zerre hukuk kalır." dedi.

İşte o ifadeler...

NE HUZUR NE HUKUK KALIR

17-25 Aralık 2013 FETÖ darbe teşebbüsü sürecinde ben ekranlarda Sözcü gazetesi ve yazarlarının çok yanlış tutum aldığını defalarca söylemiş ve Sözcü zihniyeti ile kavga etmiş bir yazarım.

Fakat o süreçteki tavırlarını büyük bir yanılgı olarak görmek ve kriminalize etmemek gerekir.

Bu ülkenin sosyal ve siyasal kesimleri birbirini kriminalize etmeyi bırakmazsa Türkiye’de ne huzur ne de bir zerre hukuk kalır.

Öyle bakarsanız 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsünün o dönem başarıya ulaşmasını isteyen herkesi suçlu ilan edersiniz ki o zaman şu an iktidar blokunda yer alan çok sayıda insan da bu kapsama girer.

Öte yandan hem Sözcü hem CHP ve diğer muhalefet unsurları da AK Parti ve hükümet mensuplarının FETÖ’den tutuklanmasını talep etmek gibi saçma girişimlere son vermeli.

Muhalefet bu şekilde sürekli tutuklama istedikçe iktidar da elindeki FETÖ sopasını 17-25 Aralık darbe teşebbüsüne destek vermiş herkese karşı dilediği zaman kullanma eğilimine kapılıyor.

Etiketler
Nagehan Alçı FETÖ Habertürk Türkiye