CHP'den skandal alt yazı için TRT'ye suç duyurusu

CHP, 22 Aralık'ta dakikalarca ekranda kalan "CHP neden Türkiye'nin başarılı olmasını istemiyor?" altyazısı nedeniyle TRT hakkında suç duyursunda bulundu.

CHP'den skandal alt yazı için TRT'ye suç duyurusu

TRT1'in 22 Aralık tarihinde yayınlanan Enine Boyuna programında “CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor?” alt yazısı dakikalarca ekranda kaldı. CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyerek CHP’nin TRT1 hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre; Enine Boyuna programında, SETA (Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı) elemanları Burhanettin Duran, Nebi Miş, Hasan Basri Yalçın ve gazeteci İsmet Berkan’ın dış politikadaki gelişmeleri değerlendirirken söz konusu alt yazının dakikalarca ekranda tutulmasına tepki gösteren Kılınç, CHP’nin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedef alındığını söyledi. TRT’nin yasaya aykırı yayın yaptığını belirten Kılınç, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında ‘tek adam’ yönetimine geçilmesiyle birlikte TRT’nin yıllardır sürdürdüğü taraflı yayıncılıkta yeni bir aşamaya geçilmiştir. Artık TRT, Tekadam Radyo Televizyonu olarak anılacaktır” dedi.

"TRT ANAYASA’YI VE KENDİ YASASINI İHLAL ETTİ"

Programda CHP hakkında gerçek dışı iddiaların öne sürüldüğünü kaydeden Kılınç, “Partimizin Libya’da Türkiye karşıtı güçleri desteklediği, CHP’nin uzun süre boyunca millet karşıtlığı üzerinden siyaset yaptığı, Erdoğan ile kavgasını devlet ile kavgaya dönüştürdüğü gibi haddini aşan yorumlar yapılmıştır” diye konuştu. Kılınç, yayınlanan programda Anayasa’nın tarafsızlık maddesi ve TRT’nin kendi yasasında yer alan tarafsızlık ve bir siyasi partinin menfaatlerine alet olmamak maddelerinin de ihlal edildiğini kaydetti.


"TRT, TÜRKİYE'NİN SESİ OLACAK"

Programın üç katılımcısının gazetecileri fişleyen raporlar ile bilinen SETA elemanı olmasına da dikkat çeken Kılınç, “Yurttaşların cebinden yıllık 2.6 milyar lira gelir elde edip buna rağmen geçen yılı 92.1 milyon TL zararla kapatan TRT, hiçbir resmi yetkisi ve sorumluluğu bulunmayan SETA eliyle tek adamın çıkarlarına göre yönetilmektedir” ifadelerini kullandı. CHP’nin iktidara gelmesiyle TRT’nin tarafsız olacağını vurgulayan Kılınç, “Muhalefet partisi olarak hala yaşamını sürdürüyorsa TRT, AKP’ye de pozitif ayrımcılık yapacaktır. Saray operasyonlarıyla tek adamın sesi haline getirilen TRT, isminin başında bulunan Türkiye’nin sesi ve ekranı olacaktır” dedi.

MECLİS'E SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Konuya ilişkin TBMM’ye soru önergesi de veren Yüksel Mansur Kılınç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’un yanıtlaması istemiyle şunları sordu:

“TRT programında, partimizin tutarlı bir dış politikasının olmadığı, CHP’nin sadece eleştirdiği ancak alternatif sunmadığı ileri sürürülmekte. TRT’de CHP’nin dış politikasının anlatıldığı ve partimizin yetkili isimlerinin katıldığı bir program yapmayı düşünmekte misiniz? Son 5 yılda SETA’dan TRT’ye kadrolu, sözleşmeli, stajyer, programcı olarak kaç eleman alınmıştır? Son 5 yılda SETA bağlantılı programlara, programcılara, konuklara ne kadar ödeme yapılmıştır? Türk halkı ve Türkiye medyasının ezici çoğunluğu 15 Temmuz gecesi canı pahasına FETÖ darbesine karşı direnirken, hiçbir direniş göstermeden FETÖ’ye teslim olan ve hain darbe bildirisini ekranlardan okuyan TRT, bunun hesabını vermiş midir?”

Etiketler
TRT Türkiye