Kayserispor'da Bülent Uygun ile yollar ayrıldı

Süper Lig ekiplerinden İstikbal Mobilya Kayserispor’da sürpriz bir karar alındı. Teknik direktör Bülent Uygun ile yollar ayrıldı.

Kayserispor'da Bülent Uygun ile yollar ayrıldı

Süper Lig ekiplerinden İstikbal Mobilya Kayserispor’da sürpriz bir karar alındı. Teknik direktör Bülent Uygun ile yollar ayrıldı.

Sarı-kırmızılı kulüpte tarafların karşılık anlaşması sonucunda yolların ayrılmasına karar verildi. Başkan Berna Gözbaşı yönetimindeki Kayserispor, yeni teknik direktör arayışlarıan başladı.

Bülent Uygun'un karnesi

Kayserispor 1 – 0 Fenerbahçe
Gençlerbirliği 2 – 1 Kayserispor
Kayserispor 1 – 4 Sivasspor
Beşiktaş 4 – 1 Kayserispor
Kayserispor 1 – 0 Çaykur Rizespor
Gaziantep 3 – 0 Kayserispor
Kayserispor 1 – 4 Başakşehir

Kayserispor dibe vurdu

Süper Lig’de 10 puanla son sırada yer alan İstikbal Mobilya Kayserispor, ilk 16 haftalar itibarıyla ligdeki son 15 sezonda en kötü performansı ortaya koydu.

Ligin ilk yarısının büyük bölümünde önemli oyuncularının sakatlığı, kart cezaları, son haftalarda da takımdan ayrılan futbolcular nedeniyle sıkıntılar yaşayan Kayseri temsilcisi, aldığı başarısız sonuçlarla ligin alt sıralarından kurtulamadı.

Sezona teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde başlayan ve 20’nin üzerinde oyuncu transfer eden sarı-kırmızılılar, istediği sonuçları alamayınca adeta ligin dibine demir attı.

Lige kötü başlayan sarı-kırmızılılarda, 7. haftadaki 4-0’lık Göztepe yenilgisinin ardından Karaman ile yollar ayrıldı.

İlk 7 haftada topladığı 3 puanla son sırada yer alan Kayserispor’u devralan teknik direktör Samet Aybaba da 8. haftadaki Kasımpaşa beraberliği ve 9. haftadaki BtcTurk Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin ardından, göreve geldikten 17 gün sonra istifa etti.

Ligin 10. haftasında 3. kez teknik adam değişikliğine gitmek zorunda kalan Kayseri ekibinde, Bülent Uygun ile anlaşıldı. Uygun yönetiminde çıkılan ilk maçta Fenerbahçe’ye karşı alınan 1-0’lık galibiyet umutları yeşertse de kötü gidişat ilerleyen haftalarda da devam etti.

Bu karşılaşmanın ardından çıktığı 6 müsabakada sadece sahasında Çaykur Rizespor’u yenen ve 5 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar, 16 hafta sonunda 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 10 puan topladı ve ligin son sırasında yer aldı.

Etiketler
Süper Lig Kayseri Kayserispor