İlyas Salman üye olduğu partiyi açıkladı

Türk sinemasının usta oyuncularından İlyas Salman, Türkiye Komünist Partisi'nin düzenlediği etkinliğin ardından parti üyesi olmaya karar verdiğini açıkladı.

İlyas Salman üye olduğu partiyi açıkladı

Türk sinemasının usta oyuncularından İlyas Salman, dikkat çeken bir adım attı.

Usta isim, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Pazar günü İstanbul'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlediği etkinliğinin ardından parti üyesi olmaya karar verdi.

"ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ KOMÜNİSTİM"

soL'da yer alan habere göre, TKP üyesi olan İlyas Salman, partili olma kararını şu sözlerle açıkladı:

"Bağımsız bir komünisttim, bakımsızlıkla eşdeğerdir bağımsız komünist olmak. Partinin yolunda, partinin çizgisinde yaşamımı sürdürmek için üye olmaya karar verdim. Çocukluğumdan beri, aklım kemale ermeye başladığından beri komünistim. Şimdi de partili oldum."

"YOLDAŞIMIZ OLMASI BEN ÇOK DUYGULANDIRIYOR"

Sanatçı Orhan Aydın ise, 40 yıllık dostunun üyelik formunu doldururken duygularını şöyle dile getirdi:

"Hayatın içinde de, bir sürü eşitlik, özgürlük mücadelesi veren eylemlerde de yan yana olduk. Sahnelerde yan yana olduk, birlikte şiirler söyledik. Birlikte oynadığımız filmler var, bir iki tane TV dizisi var. Ufka açılan, hayata açılan bütün penceresi, çocuk gözleri gibi mavidir ve çiçeklidir. Bütün meselesi değiştirme mücadelesidir.

İçinden geçmekte olduğumuz şu karanlık günlerde İlyas Salman gibi bir dostumuzun, yol arkadaşımızın şu an itibariyle yoldaşımız olması beni çok duygulandırıyor."

Etiketler
İlyas Salman Sinema Türkiye