Mevlüt Saldoğan'ın Gezi davasına dahil edilmesine Ali İsmail'in kardeşinden tepki

Ali İsmail Korkmaz'ın kardeşi Gürkan Korkmaz, Ali İsmail'e ölümcül tekmeleri attığı gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan polis Saldoğan’ın Gezi davasına dahil edilmesine tepki gösterdi.

Mevlüt Saldoğan'ın Gezi davasına dahil edilmesine Ali İsmail'in kardeşinden tepki

Osman Kavala davasının bugün görülen 4. duruşmasında mahkeme, Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesi olayında ölümcül tekmeleri attığı gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan polis Mevlüt Saldoğan’ın ‘zarar gördüğü’ iddiasıyla yaptığı katılma talebini kabul etti.

Ali İsmail Korkmaz’ın avukat kardeşi Gürkan Korkmaz karar hakkında “Ali İsmail davasında çok ciddi bir kamuoyu oluştu onu itibarsızlaştırmak istiyorlar. Gezi’yi itibarsızlaştırmak istiyorlar” dedi.

Gürkan Korkmaz T24’te yaptığı açıklamada, iddianamede de Saldoğan’ın müşteki olarak geçtiğini hatırlatarak “Bir hukukçu olarak hukukun geldiği noktayı görmek içler acısı. Ali İsmail’e defalarca tekme atıyor, kamera görüntüleri ile sabit. Defalarca tekme attığı için ayağı inciniyor. Ayağı burkulana kadar tekme atıyor ve sonra ayağım burkuldu diye gidip rapor alıyor. Sonra Gezi sürecinde ben yaralandım diye şikayetçi oluyor. Komik! Hukuktan uzak. O süreçte ‘adam öldürme’den ceza verilmiş hakkında, yargıtayca onaylanmış. Şimdi aynı kişiyi kesinleşmiş mahkeme kararlarını görmezden gelerek müşteki konumuna koyuyorlar” diye konuştu.

Korkmaz bir başkasının değil de Mevlüt Saldoğan’ın bu talebini ve talebin kabul edilmesini ise “Ali İsmail davasında çok ciddi bir kamuoyu oluştu, onu itibarsızlaştırmak istiyorlar. Gezi’yi itibarsızlaştırmak istiyorlar” diye yorumladı.

Etiketler
Gezi davası Hapis cezası Polis