Ali İsmail cinayetinde suçlu bulunan polis 'zarar gören şikayetçi' sıfatıyla davaya dahil oldu!

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 784 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala ve 15 sanığın yargılandığı davada, Ali İsmail Korkmaz cinayetinde suçlu bulunan polis Mevlüt Saldoğan'ı 'zarar gören şikâyetçi' olarak davaya dahil edildi.

Ali İsmail cinayetinde suçlu bulunan polis 'zarar gören şikayetçi' sıfatıyla davaya dahil oldu!

Gezi direnişi davasında tutuklu yargılanan Osman Kavala, AİHM'nin kararına rağmen serbest bırakılmadı. Mahkeme ayrıca Ali İsmail Korkmaz cinayetinde suçlu bulunan polis Mevlüt Saldoğan'ı 'zarar gören şikâyetçi' olarak davaya dahil etti.

Mahkeme, aralarında, Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi olayında ölümcül tekmeleri attığı gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan polis Mevlüt Saldoğan'ın 'zarar gördüğü' iddiasıyla yaptığı katılma talebini kabul etti. Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, AİHM'in hak ihlali kararına ilişkin olarak da Adalet Bakanlığı'na yazılan yazının cevabının beklenmesine hükmetti.

T24'ün özel haberine göre; Duruşmada, Gezi Parkı/Osman Kavala davasına 'eylemlerden zarar gördükleri' iddiasıyla yapılan katılma talepleri de değerlendirildi. Mahkeme, aralarında Mevlüt Saldoğan'ın da bulunduğu polisler ve Hazine'nin 'zarar gördükleri' iddiasıyla yaptıkları davaya katılma başvurusunu kabul etti. Mahkemenin değerlendirmesine göre başvuru yapan 93 kişi ve kurum da Gezi/Kavala davasında 'katılan' sıfatıyla yer alacak.


Savcı, polis Saldoğan hakkında müebbet hapis cezası istemişti
Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de 10 Temmuz 2013'te 19 yaşındayken öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında yargılanan polislerden Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ali İsmail Korkmaz'a ölümcül tekmeleri attığı gerekçesiyle 'nitelikli yaralama' suçundan verilen bu cezaya itiraz eden savcılık, hükmün bozulmasını ve Saldoğan'a 'kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istemişti.

Etiketler
Gezi eylemleri Osman Kavala Polis Zarar