Gerçeği açıkladı: Suriyelilere vatandaşlık böyle verilmiş

Süleymaniye Kürsüsü kapsamında düzenlenen 'Musul Meselemiz' konulu panelde konuşan Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Savaş Avcı, Suriyelilere nasıl vatandaşlık verildiğini anlattı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Suriyelilerin tamamına vatandaşlık verilmesi gerektiğini savunmuş, Erdoğan'ın açıklamaları tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Erdoğan’ın sözlerinin ardından Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı’nın daha önce TDAV’ın TDAV’ın Süleymaniye Kürsüsü kapsamında düzenlediği Musul Meselemiz konulu panelde yaptığı açıklamalar sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Avcı, o panelde yaptığı açıklamada, Türkiye’yi görmemiş bir Suriyelinin vatandaşlık aldığını ifade etmişti. Dubai’de bir Suriyeli ile konuştuğunu ifade eden Avcı, şöyle konuşuyor:

"Türkiye’yi görmemiş ben buna şahit oldum ve Sayın Bakan’a da söyledim. Dubai’de ben bir Suriyeli gördüm telefon alıyordum, telefoncuydu. ‘Ben Türkiye’ye gideceğim vatandaş oldum’ dedi. Nasıl oldun? dedim. Sen Türkiye’ye gittin mi müracaat ettin mi? ‘Yok benim orada amcaoğlu var liste istemişler, biz de verdik’ dedi. İnanmadım, benim kuzenim Türk konsolosluğunda çalışıyor. Ona sordum var mı böyle bir şey? ‘Abi gel gör halimizi, millet kuyrukta’ dedi."

Kaynak: Yeniçağ

Etiketler
İnsan hakları Suriye