Mansur Yavaş'tan Atatürk Orman Çiftliği açıklaması: 'Kararlıyız'

‘Demokrasi Arenası’ programının konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Mansur Yavaş'tan Atatürk Orman Çiftliği açıklaması: 'Kararlıyız'

Uğur Dündar'ın TELE 1 ekranlarında sunduğu ‘Demokrasi Arenası'nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamalarda bulunud.

Mansur Yavaş'ın açıklamasından önemli satır başları:

Uğur Dündar: Atatürk orman çifliğine sahip çıkma konusunda neler yapıyorsunuz?

Mansur Yavaş: Kararlıyız tabi ki… İhaleyi aldık. Tohum üretiyoruz… Kuruluş amacına uygun şekilde adım atıyoruz.

Uğur Dündar: Ispanaktan zehirlenmeler oldu… Gıda terörü konusunda ne planlıyorsunuz?

Mansur Yavaş: Gıda denetleme labaratuvaru kuruyoruz… Urünleri kendimiz denetleyeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor.

‘İŞSİZİ DAHA AZ, HALKI MUTLU BİR ANKARA’

Uğur Dündar: Dönem süreniz bittiğinde nasıl bir Ankara göreceğiz?

Ben kentimde yaşayan insanların ekonomik durumunu yükseltmek için elimden geleni yapacağım. Suyu ucuzlatacağım… Ankara halkının gelirini arttıracağımızı söylemiştik. Mustafa Kemal Atatürk’ün başkenti, işsizi daha az, halkı mutlu bir Ankara… Dünyadaki gelişmiş ülkelerin başkentleri ile bire bir yarışan bir Ankara hayalim.

Uğur Dündar: 31 Marttan bu yana vaatlerinizi yerine getirebildiniz mi?

Mansur Yavaş: 100 projemizin 10-15’ini yerine getirdik. Diğerleri için çalışıyoruz. En önemlisi zihniyet gelişimini gerçekleştirdik. Ben asvaltla, betonla yarışamam. Asvaltı karayolları yapıyor zaten.

Mobil uygulamalar ile Ankaralılar ile birebir temasta olacağız, şikayetleri anında bize iletecekler. Muhtarlarla ilgili vaadim vardı. Muhtarların taleplerin yüzde 20’si tyerine getirildi. Birlikte yönetmek kolay değil. Bir yıl içinde bisiklet yollarımız gerçekleşecek… Kentte ailenizle rahat rahat dolaşacağınız kaldırımlar, parklar olacak…

YAVAŞ’TAN KANAL İSTANBUL YORUMU

Uğur Dündar: Kanal İstanbul’a nasıl bakıyorsunuz

Mansur Yavaş: Başımıza ne gibi sıkıntılar açacağını… İşin Ekolojik, askeri ekonomik boyutu var. Biz gibi muhafazakar insanların bir lafı var: Allah böyle yaratmış, boğazımız var neden bozuyoruz. Bırakın Allah aşkına niye bozuyorsunuz.

‘EYT’LİLERE YARDIMCI OLACAĞIZ’

Uğur Dündar: EYT konusunda bir açıklamanız vardı, Cumhurbaşkanı tarafından eleştirilmişti…

Mansur Yavaş: EYT konusunu çok geçtik. Hiçbir şey yapamazsak bile sağlık sigortası pirimlerini biz ödeyelim. Kaç para 75 lira. Kimlere neler ödüyoruz. Şimdi bunu hükümet 31 Aralığa kadar ödedi. Sosyal yardım alanlara nasıl yardım yapıyorsan onlara da yardımcı olacağız. İnşallah hükümet verir biz de o parayı başka şeylere veririz ama hükümet yatırmazsa biz ödeyeceğiz.

Uğur Dündar: Siz ‘zihniyet devrimi’ diyorsunuz; ben ‘Şeffaf-açık yönetim’ diyorum. Nedir bu zihniyet devrimi?

Mabsur Yavaş: Bu olması gereken bir şey biz olması gerekeni yapıyoruz. Ankara mutlu olsun diyeceğim bu. Biz Ankara’nın hakkını hukukunu korumak için buradayız.

Etiketler
Mansur Yavaş Ankara Uğur Dündar