Türkiye, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutluyor: İşte il il kutlama programı...

Bugün Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü. Dün başlayan kutlamalar bugün de ülkenin dört bir yanında devam edecek. Milyonlar bayramı kent meydanlarında büyük bir coşkuyla kutlayacak.

Türkiye, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutluyor: İşte il il kutlama programı...

Bugün Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü. Dün başlayan kutlamalar bugün de ülkenin dört bir yanında devam edecek. Milyonlar bayramı kent meydanlarında büyük bir coşkuyla kutlayacak.

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesinin 96’ıncı yılı. Ülke Cumhuriyet Bayramını kutlamaya hazır. Dün başlayan kutlamalar bu akşam da belediyelerin düzenlediği çeşitli etkinliklerle milyonların katılımıyla coşkuyla kutlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentin dört bir yanında düzenleyeceği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile 16 milyon yurttaşa bayram coşkusu yaşatacak.

Dün, Sultanahmet Meydanı’nda Şevval Sam, Fahir Atakoğlu, Athena’nın da aralarında bulunduğu isimlerin konserleri ve havai fişek gösterileri gerçekleşti.
Bugün ise cumhuriyet coşkusu Anadolu Yakası’na taşınacak.

Kutlamaların merkezi Üsküdar’da Şemsi Paşa ile Harem Sahil Yolu arasındaki meydan olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meydanda cumhuriyet coşkusuna ortak olacak.

19.00-23.00 saatleri arasında gerçekleşecek programda gece boyunca müzik dinletileri ve çeşitli gösteriler yapılacak. Deniz yüzeyinde su, ışık, lazer ve pyro gösterisi ve Kız Kulesi açıklarında yapılacak havai fişek gösterisi de coşkuyu İstanbul semalarına taşıyacak.

İstanbul’da kutlama noktaları şöyle:

>> Şişli’de 26 Ekim’de başlayan cumhuriyet kutlamaları gün boyu devam edecek. Saat 17.00’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Şişli’de bulunan evi önünden başlayacak kortejde on binlerce kişiden oluşan kalabalık, Şişli’yi dolaşarak Teoman konseri için Maçka Demokrasi Parkı’nda bir araya gelecek.

>> Maltepe’de düzenlenecek fener alayı saat 18.00’de Maltepe Belediyesi önünden başlayacak.

Kartal’da saat 19.30’da Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na yürüyüş gerçekleşecek. Saat 20.00’da ise meydanda Bulutsuzluk Özlemi yurttaşlarla buluşacak.

>> Sarıyer’de Kefeliköy’de saat 17.00’da Fener Alayı’nda buluşacak. Saat 20.30’da Atatürk Anıtı Önü’nde Derya Uluğ konseri gerçekleşecek.

>> Kadıköy Bağdat Caddesi’nde saat 19.00’da ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ düzenlenecek. Yürüyüş Suadiye Işıklar’da başlayacak. Cadde üzerine dans gösterilerinin yapılacağı sahneler kurulacak, meşaleler ve bayraklar eşliğinde yapılacak yürüyüş kurulan dev ekranlardan da izlenebilecek.

>> Beşiktaş’ta 18.30’da Balmumcu’da başlayacak Fener Alayı, Barbaros Meydanı’nda saat 20.00’de gerçekleşecek ışık ve ses Gösterisi ile devam edecek.

>> Ataşehir’de kutlamaların adresi Ataşehir Bulvarı Migros önü olacak. Saat 19.00’da Fener Alayı ile başlayacak ‘Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’ Cumhuriyet Meydanı’nda Mor ve Ötesi konserleriyle devam edecek. Ataşehir’e bağlı mahallelerde saat 16.00’da muhtarlıklar önünden kutlama alanlarına ring seferleri düzenlenecek.

>> Adalar Büyük Ada Sahili’nde Golden Horn Brass konseri Saat 17.30’da.

>> Eyüpsultan Alibeyköy Osmanlı Parkı, Fatih Erkoç konseri saat 20.00’da.

>> Sancaktepe Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde Elif Buse Doğan konseri saat 20.00’da.

>> Bakırköy Yeşilköy Marina’da Balık Ayhan-Fasa Fiso Orkestrası konseri saat 15.00’da.

>> Gaziosmanpaşa Meydan’da İlhan Şeşen konseri saat 20.00’da.

>> Tuzla Sahili Tören Alanı’nda Gece Yolcuları konseri saat 20.00’da.

>> Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Gökçe konseri saat 21.00’da.

>> Güngören Haznedar 15 Temmuz Şehitler Parkı Resul Dindar konseri saat 20.00’da.

>> Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde Fettah Can konseri saat 20.00’da.

Kent kent kutlama programı:

>> Ankara’da kutlamaların adresi Çankaya’da bulunan Anıtpark olacak. Kutlamalar saat 20.30’da Athena konseri ile başlayacak.

>> Adana’da saat 18.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Önü’nden Uğur Mumcu Meydanı’na Fener Alayı düzenlenecek. Meydanda ise saat 20.00’de Göksel, Adanalılarla buluşacak.

>> Mersin’de Cumhuriyet konserlerinde buluşacak. Özgecan Aslan (Barış) Meydanı’nda saat 19.00’da Gripin, saat 21.00’da ise Kubat sahne alacak.

>> Bursa Mudanya’da cumhuriyet kutlamaları gün boyu gerçekleşecek. Saat 19.30’da İskele Meydanı’ndan Mütakere Meydanı’na kadar düzenlenecek yürüyüş saat 20.30’da Fatma Turgut konseriyle son bulacak.

>> Eskişehir’de Gazi Yakup Satar Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’da Candan Erçetin yurttaşlarla buluşacak.

Öte yandan Nevşehir Valiliği, CHP’nin çağrıcısı olduğu 29 Ekim yürüyüşünü ‘milli güvenlik ve kamu düzenini’ gerekçe göstererek yasaklamıştı.

Etiketler
Türkiye