Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'dan 29 Ekim mesajı

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'dan 29 Ekim mesajı

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Aydar mesajında; “Bugün tarihimizin en değerli günlerinden birini, gerçek bir bayramı kutluyoruz. Bugün büyük bir mutluluk ve gururla; insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten, özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutluyoruz.

Biliyoruz ki Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet özgür, bağımsız birey yaratmaktır. Cumhuriyet bilimdir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır. Cumhuriyet ülkenin ve bireylerin geleceğini güvence altına almaktır. Cumhuriyet halkın iradesine saygı göstermektir. Cumhuriyet toplumun değer yargılarına saygı duymaktır. Cumhuriyet, uygarlaşmadır, çağdaşlaşmadır. Cumhuriyet çağdaş hukuktur. Cumhuriyet, uygarlık kültürünü topluma yaymaktır. Cumhuriyet sanatı ve sanatçıyı yüceltmektir. Cumhuriyet, ahlaki değerlere sahip çıkmak, toplumun ahlaki değerlerini yüceltmektir, Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesi olmak demektir. Cumhuriyet aynı zamanda Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni bilmek, okumak ve içselleştirmek demektir. Bu nedenle tüm bu özellikle ruhuna sindirmiş her birey Cumhuriyet’in kendisidir. Biz Cumhuriyet’iz, Cumhuriyet biziz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Etiketler