Doğa Rutkay'dan 'soyisim' açıklaması: Dilerim artık...

Doğa Rutkay, babası usta tiyatrocu Rutkay Aziz'in asıl adının Aziz Rutkay olduğunu açıklarken soy ismi ile ilgili gelen soruları yanıtladı.

Doğa Rutkay'dan 'soyisim' açıklaması: Dilerim artık...

Zaman zaman babasıyla bir araya gelen ve o anlara dair en keyifli kareleri Instagram hesabından paylaşan Doğa Rutkay dün yine benzer bir kareyi takipçilerine ulaştırdı.

Babası ile birlikte aynı karede görülen Doğa Rutkay bu fotoğraf üzerinden babasının asıl adının Aziz Rutkay olduğunu söyledi ve hikayesini şöyle anlattı:

Doğa Rutkay'dan 'soyisim' açıklaması: Dilerim artık... - Resim : 1

“Aziz Rutkay babamın asıl ismidir. Alman ekolü okullarda eğitim gördüğünden zaman içinde soyadı ismi halini almış, babam da bu durumu akışına bırakmıştır. Haliyle zamanla üstüne şöhret eklenince filmleriyle, tiyatro oyunlarıyla babam artık Rutkay Aziz olarak tanınır.

Ben doğarım. Adımı Doğa koyarlar haliyle soyadım Rutkay'dır. Sanırım yüzyıldır bana en çok sorulan ve bazı sitelerde meraklı sorulara yol açan hatta zaman zaman “neden ki?” sorularının aşırı sıklaştığı şu duruma açıklık getirmiş oldum. Ve şu limon kafama gelirsek. O da oğlum.

Babası adını Rutkay koydu ben Kerim'i ekledim. İlk adını dedesinin soyadından, ikinci ismini babasından aldı. Uzun yazmışım. Pek sevdim bu fotoğrafımızı paylaşmak istedim hikayesini de böyle yazdım. Okuyanların gönlüne sağlık. Dilerim artık bu isim soyisim sorularına maruz kalmam. Sevgiyle kucaklarız efendim sizleri”

Etiketler
Tiyatro Doğa Rutkay Rutkay Aziz