Sezai Temelli: Kürtlerle barışacak iradeye ihtiyaç var

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan Diyarbakır'da polis barikatı eşliğinde esnafı ziyaret etti. Temelli, tecride, kayyuma ve savaşa son verilmeli" dedi.

Sezai Temelli: Kürtlerle barışacak iradeye ihtiyaç var

Diyarbakır'da kayyum atamalarına ve belediye eş başkanlarının tutuklanmasına karşı HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan ile beraberindeki milletvekilleri polis barikatı eşliğinde esnafı ziyaret etti.

Çevredeki yurttaşlar milletvekillerine alkışlarla destek verdi. Kürtlerle barışacak bir iradeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Temelli, tecride, kayyum politikalarına ve savaşa verilmesini gerektiğini, meclisin bu mesajı alması gerektiğini dile getirdi.

Buldan ve beraberindeki milletvekilleri Bağlar İlçesinde Emek Caddesi ve Sakarya Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti.

Burada kısa bir açıklama yapan Buldan, kayyum atamaları ve Selçuk Mızraklı’nın tutuklanmasına yönelik Diyarbakır’da olduklarını söyleyerek, esnaf ziyareti yapacaklarını ancak büyük bir barikatın karşılarında durduğunu belirtti.

"TECRİDE, KAYYUMU, SAVAŞA SON VERİLMELİ"

Temelli ve beraberindeki milletvekilleri ise, Sur İlçesinde Gazi Caddesi ve Melikahmet Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret etti.

Ulucami Meydanı’nda açıklama yapan Temelli, kayyum rejiminin kabul edebilir bir şey olmadığını belirterek, “Meclis bu mesajı almalıdır. Kayyum rejimi utancından Türkiye’yi kurtarmalıdır. Bu yüzden Kürt halkının demokrasi ve barış mücadelesi önemlidir. Halkımızla buluştuk. Onların vermiş olduğu tepki ortadır, kimse iradesinden vazgeçmeyecek. Bu halk duruşuyla, iradesiyle 31 Mart'ta olduğu gibi kayyumu süpürüp atacaktır. Meclis 3 şeye son vermelidir; tecride, kayyum politikalarına ve savaşa son vermelidir. Suriye’de yeni dönem başlıyor masada Kürtler var. Kürtlerle barışacak çözüm üretecek bir iradeye ihtiyaç var” dedi. (Evrensel)

Etiketler
Diyarbakır HDP Kürt Pervin Buldan