Askeri okul öğrencilerinin aileleri de AKP yakınında eylem başlattı

Diyarbakır'daki HDP binası önünde oturma eylemine başlamasının ardından, FETÖ iddiasıyla tutuklanan askeri öğrencilerin aileleri de İstanbul'daki AKP binası önünde eyleme başladı.

15 Temmuz'un ardından askeri okullarda çocukları öğrenci olan anneler AKP İstanbul İl Binası önünde oturma eylemi başlattı. Anneler, yetkililerle görüşene kadar eylemlerine devam edeceklerini ancak polislerin kendilerine oturmalarına ve açıklama yapmalarına izin vermediklerini söyledi.

Bugün sabah saatlerinde 15 kişilik bir grup AKP İstanbul il binası önünde bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'FETÖ' iddiasıyla tutuklanan askeri öğrencilerin aileleri, AKP'li bir yetkiliden yanıt alana kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

Çocuklarının suçsuz olduklarını ifade eden aileler, tahliye için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

AÇIKLAMA YAPMALARINA İZİN VERİLMEDİ

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'e konuşan bina önünde oturan annelerden Ayten Güleşçi, şu an basın açıklaması yapmalarına izin verilmediğini söyleyerek taleplerini şöyle açıkladı: “Bugün itibarıyla AK Parti İstanbul il binası önünde oturma eylemine başladık. Fakat bize müdahale ediliyor. Basın açıklaması yapmamız engellendi. Biz hakkımızı, özgürlüğümüzü istiyoruz. Karşımızda bir yetkili istiyoruz. Bizim tek talebimiz çocuklarımızın artık özgür bırakılması. Sesimiz duyulsun. Yetkililer gelene kadar burada oturmaya niyetliyiz.”

‘BİZ DE ANNEYİZ…’

Hava Harp Okulu öğrencisiyken tutuklanan oğlu için oturma eylemine başladığını annelerden Fatma Oka ise şunları söyledi: “Biz çocuklarımızın hakkını istiyoruz. Bir yetkili çıkıp bize cevap versin. Biz çocuğumuzu devlete verdik. Devletten beklediğimiz için bunu yapıyoruz. Her yere gittik ama sonuç alamadık. Polisler bize engel olmaya çalışıyor ama biz durumu anlattık. Diyarbakır’daki annelerin çocuklarını PKK almış bizim çocuklarımızı devlet aldı. Biz de anneyiz.”

Konuya ilişkin konuşan bir aile ferdi, "Adalet gelene kadar buradan ayrılmayacağız" derken; bina önünde bulunan bir anne de "Buradan Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz. Bizler mağdur anneleriz." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Diyarbakır FETÖ HDP Öğrenci