Canan Kaftancıoğlu'ndan hodri meydan: Buyrun...

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, düşündükleri ve yazdıkları nedeniyle 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili TV kanallarında yapılan bazı yorumlara sert tepki gösterdi.

Canan Kaftancıoğlu'ndan hodri meydan: Buyrun...

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, düşündükleri ve yazdıkları nedeniyle 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili TV kanallarında yapılan bazı yorumlara sert tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu, "Memlekette fikir ve ifade özgürlüğünün geldiği yeri tartışmak konuşmak yerine kimileri utanmadan tv kanallarından bu cezanın siyaseten önümü açtığını söyleme utanmazlığına sahipler. Öyleyse buyrun daha fazla cezayı siz alın siyasette hepinizin önü açılsın" dedi.

Demokrasi İçin Birlik Platformu, TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda “Yeni Bir Toplumsal Sözleşme İçin Güç Birliğine Çağrı’’ konulu bir toplantı düzenledi.

Toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP eski Milletvekili Rıza Türmen de katıldı.

Toplantıda konuşan CHP’li Kaftancıoğlu, “Bizleri cezalandıranlar ama hem de tarihte yargılanacaklar. Yargı vesayetini göstermesi açısından turnusol kağıdı bu cezalar. O yüzden biz onların neler yaptığına değil, bizim hep birlikte neler başarabiliceğimize odaklanırsak ki odaklanabiliceğimizi görüyorum. Bu da benim için çok büyük mutluluk kaynağı. Sarayların da saltanatların da yıkılacağını, tek adam anlayışının yıkılacağına ve demokrasinin kazanacağına sonuna kadar inanıyorum" dedi.

Son zamanlarda gündemdeki birçok konunun kişiler üzerinden tartışılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, "Dünyada antidemokratik uygulamaların en çok arttığı dönemlerde biz işleri, ilkeleri, anlayışları değil kişileri konuşmaya ve tartışmaya başlıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada bundan çok farklı değil. Örneğin; üretim için ne yapıldığını ya da yapılmadığını konuşmak yerine damat gitti , damat geldi konuşuluyor. Asıl olması gereken demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün mücadelesini hep birlikte verebilmemizin kanallarını oluşturabilmek. Bu davayla ilgili de verilen tüm desteği şahsıma değil bu güne kadar bu topraklarda düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda hakikaten mağduriyet yaşamış ve görülen o ki hep birlikte bir şeyleri başarmazsak yaşanmaya devam edecek mağduriyetlere karşı bir mücadelede, dayanışma ve destek olarak görüyorum" diye konuştu.

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu dava Canan Kaftancıoğlu Hapis cezası