Okul alışverişinde 'fiyat' tehlikesi! Çocuklar sağlığından olmasın

Veliler okul alışverişi için mağazalara akın ederken içeriği bilinmeyen, sağlık için riski maddeler barındıran ürünler çocuklar için büyük tehlike taşıyor.

Okul alışverişinde 'fiyat' tehlikesi! Çocuklar sağlığından olmasın

Okulların açılmasına sayılı günler kalırken veliler ve öğrenciler okul alışverişi için mağazalara akın ediyor.

Ancak üretim yeri belirsiz olan ve çok ucuz fiyatlardan satışa sunulan; çocuklar için albenisi, veliler için ise fiyatları nedeniyle cazip görünen bu ürünler sağlık açısından oldukça riskli.

Birgün'den Dilara Şimşek'in haberine göre; İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, özellikle markasız ürünlerden kaçınılması gerektiğine işaret etti.

Tekçe kalitesiz plastik beslenme çantaları ve sulukların da risk taşıdığını söyleyerek, "Kalitesiz Çin mallarına ucuz diye rağbet edilmemeli. Piyasada maalesef merdiven altı ürünler dolaşıyor. Vatandaş ucuz diye alıyor, ancak bir hafta sonra o ürün bozuluyor ve tekrar alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Tasarruf edeyim derken daha çok masraf etmiş oluyor” ifadelerinde bulundu.

Tekçe, kalitesiz ürünlerin alerjik reaksiyon geliştirebileceğini ve solunum sıkıntısını oluşturabileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklar, kullandıkları kırtasiye malzemelerini kontrolsüzce ağızlarına götürebiliyor, temas ettikten sonra ise ellerini ağızlarına veya gözlerine sürebiliyor. Oysaki bu ürünlerde yer alan boyar ve uçucu kimyasal maddeler, çocukların sağlığı için büyük bir risk oluşturuyor. Denetime tabi tutulan ve özellikle TSE ve CE damgalı ürünler tercih edilmeli.”

Etiketler
Okul