Kadınlar Emine Bulut için sokakta!

Kırıkkale'de Emine Bulut'un eski eşi Fedai Baran tarafından çocuğunu gözleri önünde öldürülmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Kadınlar Emine Bulut için sokakta!

Emine Bulut'un eski eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde vahşice katledilmesi ülkede infiale yol açtı.

Çok sayıda ünlü isim ve siyasi yaşananlara tepki gösterirken Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, katil Fedai Baran'ın yargılandığı davaya müdahil olacaklarını açıkladı. Kadın cinayetlerine tepki olarak çok sayıda şehirde de eylem düzenleniyor.

KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN


İstanbul Avcılar'da Kent Konseyi'nin çağrısıyla bir araya gelen kitle örgütleri ve siyasi partiler “Kadın cinayetleri son bulsun” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kent Konseyi adına basın açıklamasını okuyan Nesrin Emir “İktidarın kadınlara çizdiği muhafazakar sınır nedeniyle öldürüldü Emine Bulut. Bu bir cani adam cinayeti değil, sinirlerine hakim olamamış ruh hastası adamın yaptığı münferit bir cinayet ise hiç değil. Devletin kadınları ısrarla sıkıştırdığı şiddet cenderesinin sonuçları bunlar. Kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan, hatta daha önemlisi şiddeti bizzat yaratan ve körükleyen sistem öldürdü Emine Bulut'u” dedi.

Açıklama ayrıca “İstanbul sözleşmesi feshedilsin diyenlere, kadınları şiddet gördüklerinde başvurabilecekleri mekanizmalardan yoksun bırakmak isteyenlere, kadın istihdamını arttırıcı politikalar geliştirmek yerine kadınların nafaka hakkına göz dikenlere, şiddeti, tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını engellemek yerine kadınların kazanılmış haklarını ellerinden almaya çalışanlara karşı bizler kadın mücadelemizi yükselmez isek ölmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Emine Bulut cinayeti düzenlenen noktalarından biri de Beşiktaş'ta gerçekleşti.

Kadınlar Emine Bulut için sokakta! - Resim : 1

ANKARA'DA OTURMA EYLEMİ


Emine Bulut için Ankara'da da kadınlar hem Güvenpark'ta hem de Kuğulupark'ta eylemler düzenlendi.

Kadınlar öğle saatlerinde Güvenpark önünde oturma eylemine başladı ancak polis eyleme müdahale etti. Oturma eylemini sürdüremeyen kadınlar "Ölmek istemiyoruz" diyerek sokaklarda yürüdü.

Kadınlar Emine Bulut için sokakta! - Resim : 2

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla 19.00'da Kuğulupark’ta düzenlenen eyleme de çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar, “Asla susmayacağız”, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” sloganları attı.

Kadınlar Emine Bulut için sokakta! - Resim : 3

ESKİŞEHİR'DE DE PROTESTO

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, "Ölmek değil yaşamak istiyoruz! Boşanmayı değil cinayeti engelleyin!" yazılı pankartla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kanatlı AVM önünde bir araya gelen kadınlar adına basın açıklamasını Pınar Arpacı okudu.

Açıklamada, “Bugün burada bu saatte Eskişehir'de yan yana gelmişsek, dişlerimiz kenetli, yumruklarımız sıkılmışsa ve öfkeden ağlamamak için zor tutuyorsak kendimizi; bu artık sadece bir basın açıklaması değildir. Bu yan yana geliş bir öfke çığlığı olacak ve Emine Bulut’u öldüren düzen artık yerle bir olacaktır. Sözlerimizi yasımız ile birleştirip, öfkemizi mücadeleye dönüştüreceğiz” denildi.

TRABZON DA AYAKTA


Sendika.Org’da yer alan habere göre Trabzon’da kadınlar, Emine Bulut için “Dün bir kadın katledildi haberin var mı?” diyerek yürüyüş gerçekleştirdi. “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”, “Kadın cinayetleri politiktiktir”, “İstanbul Sözleşmesi’ni değil, kadın cinayetlerini engelleyin”, “Kadınlar savunmasız değildir” yazılı dövizlerle yürüyen kadınlar, Bulut'un ölmeden önce söylediği “Ölmek istemiyorum” sözlerinin yazılı pankartı taşıdı. Uzun sokakta başlayan yürüyüş Kunduracılar caddesinde son buldu.

EYLEM ÇAĞRILARI


Nar Kadın Dayanışması sosyal medya hesaplarından eylem çağrısında bulundu. 23 Ağustos Cuma günü İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleşecek eylem çağrısında, Emine Bulut'un son sözlerine atıfta bulunarak "Yaşamak istiyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler
Emine Bulut Kırıkkale Türkiye