BMW ve Tencent sürücüsüz otomobil için veri merkezi kuruyor

BMW’nin Çin CEO’su Goller, sürücüsüz araç için en uygun ortağın Tencent olduğunu belirtti. Goller, bu iş birliği için en önemli konunun da Çin’deki geniş 5G altyapısı olduğuna vurgu yaptı

BMW ve Tencent sürücüsüz otomobil için veri merkezi kuruyor

BMW sürücüsüz otomobil yatırımına Çinli Tencent’le devam edecek. Münih dışındaki en büyük araştırma tesisinin Çin’in üç ayrı kentinde faaliyet gösterdiğini ve bu merkezlerde 1000’i aşkın mühendis çalıştığını söyleyen BMW’nin Çin CEO’su Goller, sürücüsüz araç için en uygun ortağın Tencent olduğunu belirtti. Goller, bu iş birliği için en önemli konunun da Çin’deki geniş 5G altyapısı olduğuna vurgu yaptı

Alman Haber Ajansı’nın, Beijing’den bildirdiğine göre BMW ve internet devi Tencent Çin’de sürücüsüz otomobil için büyük bir veri merkezi inşa ediyor.

BMW’nin Çin CEO’su Jochen Goller 19 Temmuz Cuma günü Beijing’de, iş birliği anlaşmasını imzaladıktan sonra, BMW’nin Çin’de üç ayrı yerde 1000’den fazla mühendisle çalışarak Münih dışındaki en büyük araştırma ve geliştirme tesisine sahip olduğunu söyledi. Ayrıca şirketinin, dünya çapında popüler olan cep telefonu platformu WeChat’i işleten Tencent ile çok “uygun bir partner” olduğunu da belirtti.

Öte yandan Goller, Çin’in sürücüsüz kullanım için özellikle elverişli olduğunu , çünkü Çin hükümetinin buna çok açık olduğunu ve bu alanda ABD’deki Silikon Vadisi’nde yapılandan daha çok yatırım yapıldığını açıkladı ve ekledi: Diğer ülkeler 5G'den söz ediyor, Çin ise onu yapıyor. Sürücüsüz kullanım için zorunlu süper hızlı mobil iletişim standardı ancak 5G ile sağlanıyor.

Goller, BMW’nin Çinli müşteri profilini ise ortalama 36 yaşında, dolayısıyla görece Almanya’dakinden daha genç ve teknik açıdan çok gelişkin olarak ifade etti.

Bu arada binek arabası satışı, dünyanın en büyük piyasalarından biri olan Çin’de, bu yılın başından bu yana toplamda yüzde 9 kadar gerilemesine karşın Münihli üreticiler satışlarını her iki markaları BMW ve Mini ile ilk altı ayda yüzde 16,8 oranında artırmayı başardı.

Etiketler
Otomobil