CHP'li Serter 'THY isyanı'nı Meclis'e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’den Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın “Dönemiyoruz” isyanına destek geldi.

CHP'li Serter 'THY isyanı'nı Meclis'e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter’den Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın “Dönemiyoruz” isyanına destek geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması amacıyla bir soru soru önergesi veren Bedri Serter, “THY’nin görevi Yönetim Kurulu başkanlarına kırmızı halı sermek midir? İki büyükşehri birbirine ulaştıramayan THY ne işe yaramaktadır?” diye sordu.

İzmir Milletvekili Bedri Serter, geçtiğimiz günlerde Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın, Ankara-İzmir arası THY seferlerinin uçuş günleri ve saatlerine dair eleştirilerine katıldığını, “Uçamıyoruz” diyen İzmir sanayicilerinin ve ticaret insanlarının sesini duyurmak adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a cevaplaması için soru önergesi verdiğini belirtti.

Türkiye’nin ikinci ve üçüncü büyükşehirleri arasındaki uçuş sayısındaki yetersizlikten yakınan İzmirli sanayicilerin ve ticaret insanlarının sesini duyduğunu ve kendilerine hak verdiğini söyleyen Serter, bu konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’a yazılı soru önergesinde “Ülkenin iki büyükşehri arasında ulaşım problemi yaşatan, iki şehir arasındaki uçuş saatleri ve günlerini sınırlı tutan, Bakanlığınıza bağlı Türk Hava Yolları’nın esas görevi THY Yönetim Kurulu ve başkanının eşine karşılama merasimleri yapmak ve kırmızı halı sermek midir? Birinin ayağına kırmızı halı serilecekse o da bu ülkenin sanayicileri, ticaret insanlarıdır” dedi.

“Bu uçuş eziyetini İzmirlilere çektiremezsiniz”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, THY’nin Ankara-İzmir arasında sınırlı sayıda uçuş olduğunun altını tekrar çizerek “İki büyük şehir arasında sınırlı sayıda uçuş olması, belirli saatlerde direk uçuşların olmaması biz siyasileri de çok etkiliyor. İzmir, ticaret ve turizmin, Ankaramız da bürokrasinin, TBMM ile birlikte Türkiye siyasetinin can damarıdır. Türk Hava Yolları’nı bir an evvel sefer sayılarını arttırmaya, ülkenin ticaret ve turizmini canlandırmak için önlemler almaya davet ediyorum” dedi.

Bir zamanlar çok övündüğümüz Türk Hava Yolları’nın kalitesinin de düştüğünü söyleyen Serter, “Hem zarar ediyor, kendi ülkesinin sanayicilerini, iş adamlarını da taşımıyor ama Türk Hava Yolları Genel Müdürü 150 bin TL maaş alıyor. Türk Hava Yolları’nı nasıl bu hale getirdiniz?” diye sordu.

İzmir Milletvekili Bedri Serter, iş insanlarının yaşadığı uçuşlarla ilgili teknik ve zamansal sıkıntıların yanı sıra Türk Hava Yolları’na dair en önemli meselelerden birinin de Havacılığın Oscar’ı olarak tanımlanan “Skytrax” listesinde yirmi yedinci sıraya düşmesi dolayısıyla her anlamda THY’nin kalitesinin nasıl gerilediğinin göstergesi olduğunu ifade eden Serter, “Atlasglobal, Pegasus ve Sun Ekspres gibi havayollarının ilerleme kaydettiği gördüğümüz bu günlerde, uzun yıllardır ciddi bir emekle kurulmuş, bir dönem ülkemizin en prestijli markası haline gelmiş olan Türk Hava Yolları’nın bu kadar hızlı bir şekilde gerilemiş olmasının açıklamasını THY Yönetim Kurulu üyelerine ve de ilgili bakan olan sayın Cahit Turhan beye bırakıyorum. Sizin bu ülkenin en önemli markalarından biri olan Türk Hava Yollarını bu hale getirmeye hakkınız var mı? Türk Hava Yolları’nı kurtarın, acil önlem alın! THY Yönetim Kurulu Başkanı Ayci’yi derhal görevden alın” diye konuştu.

Etiketler
İzmir Milletvekili THY