Abdulkadir Selvi'den AKP'ye: Siz değişmezseniz...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Abdulkadir Selvi'den AKP'ye: Siz değişmezseniz...

Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönemde hamlelerine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Selvi, AKP yönetiminde ve kabinede yapılacak değişikliğin yeterli olmadığını savundu.

Selvi'nin yazısından o bölümler:

KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞARISI

Ekrem İmamoğlu’nun önünde Nurettin Sözen ya da Recep Tayyip Erdoğan olmak gibi bir tercih duruyor. Ekrem İmamoğlu’nun kendisi gibi olacağını ve elde ettiği tarihi fırsatı iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkını teslim etmek gerekiyor. Türk siyasetine Ekrem İmamoğlu’nu kazandırdı. Ekrem İmamoğlu’nu aday göstermek için partisini karşısına almayı göze aldı. İmamoğlu henüz Beylikdüzü Belediye Başkanı’yken ismini ilk yazan gazeteciyim.

Benim yazmam üzerinden bile komplo teorileri üretmeye çalışanlar oldu. Kılıçdaroğlu hepsine göğüs gerdi. “Ekrem İmamoğlu klasik CHP’li değil, farklı birisi” diye yazdım, YSK’nın iptal kararının mağduriyet yaratacağını ve Türk halkının mağdura destek vereceğini, bunun en çarpıcı örneğinin Erdoğan olduğunu anlattım.

Seçim sürecinde yaşanan VİP olayı ve Pontus densizliğinin AK Parti’ye zarar vereceğini savundum. Sonuç ortada... Şimdi de diyorum ki 23 Haziran sonuçlarının içinde 2023 seçimlerine dönük güçlü sinyaller var. 23 Haziran telafi edilir ama 2023’ün telafisi yok...

ALTERNATİF OLUŞTU

7 Haziran seçimlerinde de halk AK Parti’yi uyarmıştı. Ancak seçimden sonra hükümet kurulamadı, PKK hendek savaşlarını başlattı. Bu tablo karşısında millet, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’yi tekrar iktidar yaptı. 23 Haziran seçimleri için AK Partililer aynı şeyin tekrarlanmasını bekliyorlardı. Ancak yanıldıkları bir nokta oldu. O zaman muhalefetin yaptığı hataları bu kez AK Parti yaptı. Ayrıca o zaman bir alternatif yoktu. Bu kez alternatif ortaya çıktı. Demem o ki, güçlü bir değişim dalgası var, 2023 uyarılarımı dikkate alın.

23 Haziran seçimleri siyasette yeni dengeler oluşturdu. Türkiye artık 23 Haziran öncesi Türkiye değil. Yeni güç dengeleri oluştu. Bundan sonraki süreçte Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlelerini çok dikkatli bir şekilde takip etmek gerekiyor. 23 Haziran’da sandıktan YSK’nın iptal kararına tepki çıktı.

Ancak bu sonuçları sadece AK Parti’ye tepkiyle izah etmeye çalışmak yetersiz kalır. Birkaç seçimdir sandık çok güçlü bir değişim sinyali veriyor. Olay sadece AK Parti yönetiminde ve kabinede yapılacak bir takım değişikliklerle geçiştirilebilecek gibi gözükmüyor.

Erdoğan’ın temel politikalarda köklü değişimleri gerçekleştirmesi bekleniyor. Çünkü millet, seçimlerde verdiği değişim mesajının gereğinin yerine getirilmesini bekliyor. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Eğer siz değişimin gereğini yerine getirmezseniz, millet sizi değiştirir.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet Türkiye