Financial Times: Erdoğan'ın siyasi kumarı geri tepti

İngiltere merkezli saygın gazetelerden Financial Times, bütün dünyanın merakla izlediği İstanbul seçimlerini okuyucularına kapsamlı bir şekilde aktardı.

Financial Times: Erdoğan'ın siyasi kumarı geri tepti

31 Mart'ta mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu yine İBB Başkanı oldu.

Dünya basını haberi böyle duyurdu;

Ekonomi gazetesi Financial Times, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "siyasi bir kumar oynadığını" ve bunun "geri teptiğini" yazdı. AKP'li siyasetçilerin yıllarca takipçilerine, "İstanbul'u kaybetmek Türkiye'yi kaybetmektir" dediğini hatırlatan FT, seçimleri "ikinci kez kaybetmenin" Erdoğan'a büyük bir darbe olduğunu yazdı.

Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, sonuçların Erdoğan için "utanç verici" olduğunu yazdı. The Guardian'dan Bethan McKernan, "sonuçların Erdoğan'ın ülkedeki siyasi gücü hakkında büyük sonuçları olacağını" ifade etti.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun resmi olmayan sonuçlara göre büyük bir farkla ikinci kez kazandığı seçimin sonuçlarını dünyanın en büyük haber ajansından Reuters takipçileri ve üyeleriyle paylaştı. Reuters sandıkların %95'i açılmışken yayıma sunduğu haberde AKP adayı Binali Yıldırım'ın sözlerine yer verdi.

Reuters, bu seçimin Türkiye’nin demokrasisi için bir test niteliği taşıdığını yazdı. Haberde “Bu seçim için büyük bir kampanya hazırlayan ve son 25 yıldır partisiyle şehri yönetiyor olan Erdoğan için seçimde kaybeden taraf olmak, büyük bir şok etkisi yaratır” cümlesi yer aldı.

ABD'nin önde gelen ekonomi gazetelerinden The Wall Street Journal, resmi olmayan sonuçlara göre İmamoğlu'nun kazanmasını üyelerine "Flaş haber" olarak e-posta atarak duyurdu.

Etiketler
İngiltere Seçim Financial Times