Kemal Kılıçdaroğlu: Ayın 23'ünde bir destan yazacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Eyüpsultan'daki halkla buluşmasına katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Ayın 23'ünde bir destan yazacağız

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'in ardından günün ikinci mitingi için Eyüpsultan'a geçti.

İlçe girişinde konvoya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dahil oldu.

Sözlerine, ''Diyorlar ki, 'Kılıçdaroğlu nerede? Kemal Kılıçdaroğlu sokaklarda. İstanbul'da sokak sokak gezerek Ekrem İmamoğlu'nu anlatıyor'' şeklinde başlayan CHP lideri, "Kılıçdaroğlu, fakir fukarının yanında.

Ve onlara anlatıyorum: Ekrem Başkan, fakirliği bitirecek. Yoksulluğu bitirecek. Adalet getirecek. Huzur, sevgi getirecek. Onları anlatıyorum. Sokak sokak geziyorum. Anlatıyorum.

Ve anlatacağım. Güzel Türkiye ve güzel İstanbul için birlikte çalışacağız. Hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getirinceye kadar aynı zamanda her ortamda her türlü mücadeleyi yapacağız.

Beraber ayın 23'ünde bir destan yazacağız. Bizim yazacağımız destan sadece İstanbul'u değil bütün dünyayı temelinden sarsacaktır. Çünkü biz demokrasi istiyoruz. Çünkü biz hak istiyoruz. Çünkü biz hukuk istiyoruz. Çünkü biz adalet istiyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU: EKREM BAŞKAN, HAK YEMEYEN BAŞKAN

İmamoğlu'nu ''Hak yemeyen bir başkan'' olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, "Ekrem Başkan, İstanbul'a yakışan bir başkan. Ekrem Başkan, başarılara imza atan bir başkan. Ekrem Başkan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen başkan. Ekrem Başkan, kul hakkı yemeyen bir başkan.

Ekrem Başkan, beytülmale el uzatmayan bir başkan. Ekrem Başkan hak, hukuk ve adalet diyen bir başkan. Ekrem Başkan, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul'u yönetecek başkan. Onu size emanet ediyorum. Geçen seçimlerde Ekrem Başkan'a oy vermeyen kişileri bulacaksınız.

Diyeceksiniz ki haksızlık, hukuksuzluk, 18 gün sonra Ankara'da kumpas kuruldu. Mazbatası alındı. 'Adaleti sağlayacağız' diyeceksiniz. 'Bozulan adaleti biz düzelteceğiz' diyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Etiketler
Eyüpsultan Eyüp Kemal Kılıçdaroğlu