Erdoğan: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin olarak, "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı? Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. Biz bunlardan korkmuyoruz" dedi.

Erdoğan: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin olarak, "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı? Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. Biz bunlardan korkmuyoruz" dedi.

Erdoğan, "CHP adayına destek ya Kandil’den, ya Kandil’in güdümündeki partinin cezaevindeki eski genel başkanı Selo’dan ya da yurt dışından geliyor" ifadelerini kullandı.

"Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz. Biz bunlardan korkmuyoruz. Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde çırpınıyor. Yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyorlar. Mursi eceliyle değil öldürülmüştür. Korkaklar zafer anıtı dikemezler" diyen Erdoğan, "Türkiye olarak bununla ilgili süreci takip edeceğiz. Uluslararası mahkemelerde Mısır'ın yargılanması için gereken ne varsa yapacağız. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı göreve davet ediyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da gerekeni yapması şarttır. Sayın Binali Yıldırım'ın rakibi 'çaldılar' diyor. Evet çaldılar bu ifade hukuki bir ifade değildir siyasi ifadedir. Sayımın tamamını yapsaydınız bu pazar günü seçim olmazdı. İşlerine gelmedi." diye konuştu.

İstanbul Sancaktepe'de toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

- Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz toplam tutarı 276 trilyonu bulan 28 kalem yatırım ve hizmetleri ilçemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Açılışını yapacağımız eserler arasında bir kongre merkezi, çok sayıda okul, mahallelerimizde yapılan konak, bilgi evi ve çocuk parkları ve buna benzer hizmet birimleri var. Tüm bu hizmetleri ilçemize kazandıran kurumları tebrik ediyorum.

- Değerli kardeşlerim. Şöyle bir geçmişe gidelim. 20 yıl öncesine gittiğimizde bir gerçek var. 20 yıl öncesinde böyle bir Sancaktepe var mıydı? Alt yapısıyıla, üst yapısıyla, okullarıyla, hastaneleriyle, mesire yerleriyle böyle bir Sancaktepe var mıydı? Gençler Sancaktepe'nin 20 yıl önceki halini bilse daha farklı oy verecek. Hamdolsun biz iktidar olduk, Sancaktepe farklı bir ilçe oldu. Bu hale getirdik. Sancaktepe adeta küllerinden doğdu. Şimdi birileri çıkmış kendilerine göre atıyor tutuyor. Bunu diyen Binali Yıldırım kardeşimin karşısındaki aday. Adam sanki İstanbul'da yaşamamış. İstanbul'da ne var ne yok haberi yok. Daha onlar bu işte çok çok acemiler.

- AK Parti kurulduğu günden beri projeyle, yatırımla, hizmetle milletimizin gönlüne girmiş bir partidir. Bizim lugatimizde boş konuşmanın, yalan ve iftiranın asla yeri yoktur ve olmayacaktır. Sizlerin huzuruna çıktığımızda önce eserlerimizi, projelerimizi anlattık.

- Türkiye, bu popülist siyaset anlayışı yüzünden geçmişte altın kıymetinde yıllarını malesef heba etmiştir.

- Ulaşımda, enerjide bu devrimleri biz yaptık. Ümraniye'deki çöplük. Kimdi o zaman belediye başkanı? CHP'liydi. Burası patladığı zaman 39 vatandaşımız malesef öldü. CHP çöptür, çukurdur, çamurdur. Şunu bilinki şimdi gelenler farklı olmayacaktır. Pazar gününe dört günümüz var. Çok çalışmaya, 24 saat mesaiye var mıyız?

- Rahmetli Mursi'nin darbe ile devrilmesinin ardından söylenen sözleri hatırlayınız. Muhalefete yakın bazı sosyal medya hesapları üzerinden sergilenen çirkeflikleri gördüğünüzde insalık adına utanıyorsunuz. Bu CHP zihniyeti benimle ilgili de Mursi içeri atıldığı zaman Erdoğan'ın akıbeti de onun gibi olacak diyorlardı. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemli. Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. İşte onun için çok çalışmamız lazım. Biz bunlardan korkmuyoruz.

- Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz. Biz bunlardan korkmuyoruz. Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde çırpınıyor. Yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyorlar. Mursi eceliyle değil öldürülmüştür. Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Türkiye olarak bununla ilgili süreci takip edeceğiz. Uluslararası mahkemelerde Mısır'ın yargılanması için gereken ne varsa yapacağız. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı göreve davet ediyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da gerekeni yapması şarttır. Sayın Binali Yıldırım'ın rakibi 'çaldılar' diyor. Evet çaldılar bu ifade hukuki bir ifade değildir siyasi ifadedir. Sayımın tamamını yapsaydınız bu pazar günü seçim olmazdı. İşlerine gelmedi.''

Etiketler
Binali Yıldırım Recep Tayyip Erdoğan Seçim