Meteoroloji'den bir uyarı daha!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı hava durumu raporuna göre İstanbul'da yağışlar bugün akşam saatlerine kadar devam edecek.

Meteoroloji'den bir uyarı daha!

Hava durumu tahminlerine göre kar yağışlarının alanı daralmış olsa da yurdun bir bölümünde kendini göstermeye devam ediyor.

Hava durumu tahminlerine göre kar yağışlarının alanı daralmış olsa da yurdun bir bölümünde kendini göstermeye devam ediyor.

İstanbul’da hava yağmurlu, Ankara’da karlı ve İzmir’de parçalı bulutlu geçecek. Meteoroloji tarafından paylaşılan son hava durumu raporuna göre Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz,Doğu Karadeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Kırşehir, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfanın doğusunda kuvvetli (20-40 kg/m2) olmak üzere, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Marmara bölgesinde bugün; başta İstanbul olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik’te aralıklı yağış geçişleri akşam saatlerine kadar devam edebilir. Hava durumu raporuna göre; Yer yer sis ve pus hadisesinin etkili olacağı bölgede, Bilecik’te karla karışık yağış bekleniyor.

EGE

Ege bölgesinde; Kütahya ve Afyonkarahisar’da hafif kar yağışı beklenirken, geri kalan illerde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir atmosfer etkili olacak. Buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmakta yarar var.

AKDENİZ

Akdeniz bölgesinde bugün; meteorolojik verilere göre Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, yağışlar kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında. Kayseri, Sivas ve Kırşehir’de kar yağışı etkili olacak. Buzlanma ve don olayı riskinin devam ettiği bölgede yer yer sis ve pus hadisesi de görülebilir.

KARADENİZ

Karadeniz’in doğu kesimleri Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevrelerinde yağış geçişleri görülecek. Meteorolojik tahminlere göre; öğle saatlerinden itibaren yağışların Gümüşhane ve Bayburt’ta da etkili olması bekleniyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı riski yüksek.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu bölgesinde hafif ve aralıklı kar yağışları devam ediyor. Sürücülerin sis başta olmak üzere buzlanmaya karşı dikkatli olmasında yarar var.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu bölgesinde başta Diyarbakır olmak üzere Mardin ve Şanlıurfa’nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli sağanak yağış geçişleri etkili olacak. Özellikle kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

Etiketler
Hava Durumu Meteoroloji