Trump: İçseydim dünyanın en beteri olurdum

Cinsel saldırı iddiasıyla gündeme gelen Yüksek Mahkeme yargıcı adayı Kavanaugh'un birayı çok sevdiğini söylemesi ABD'de yeni bir tartışma başlattı

Trump: İçseydim dünyanın en beteri olurdum

Alkol kullanmamasıyla bilinen ABD Başkanı Donald Trump, ''Ya içseydim, olabilecekleri hayal edebiliyor musunuz? Nasıl bir keşmekeş halini alırdım? Dünyanın en beteri olurdum'' sözleriyle güldürdü.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Anayasa Mahkemesi niteliğindeki Federal Yüksek Mahkeme'ye yargıç adayı gösterdiği Brett Kavanaugh'un geçmişinden tecavüz suçlaması çıkması ve ilgili tarafların Senato'da ifade vermesinin ardından ABD'de bira tartışması başladı. Zira Trump'ın ''Tümüyle arkasındayım'' dediği Kavanaugh, bir yandan tecavüz suçlamasını kesin dille reddederken diğer yandan sürekli olarak birayı çok sevdiğinden, çok fazla bira içtiğinden söz etti.

Alkol kullanmamasıyla tanınan Trump, bugünkü basın toplantısında yüksek yargıç adayıyla bira konusunda hemfikir olmadığını belirtti.

''Ben içkici değilim. Dürüst konuşmam gerekirse hayatımda hiç bira içmedim. Bu, çok az sayıdaki iyi özelliğimden biridir'' diyen Trump, katılımcıların kahkahalarının yükselmesine neden oldu.

''Bir bardak alkol bile içmiş değilim. Ne sebepten olursa olsun asla alkol içmedim'' vurgusu yapan Trump şöyle devam etti:

''Ya içseydim, olabilecekleri hayal edebiliyor musunuz? Nasıl bir keşmekeş halini alırdım? Dünyanın en beteri olurdum. Asla içmiyorum, tamam mı?''

Kavanaugh'un ifadesini ''Bira sevgisi hakkında bu kadar açık sözlü olmasına şaşırdım. İzlediğim, daha önce alkol konusunda tavrının mükemmel olduğunu söyleyen adam değildi'' diye değerlendiren ABD Başkanı, 3 gün önce yargıç adayı ile ilgili cinsel saldırı suçlamaları hakkında soruşturma açılması talimatını vermişti.

Bu kez FBI'ın çok geniş çaplı soruşturma yürütmesini istediğini açıklayan Trump, ancak süratle ilerlemesi ve 'cadı avına dönüştürülmemesi' uyarısı yaptı. FBI'ın gerekli gördüğü herkesin ifadesini almakta serbest olduğunu, ama soruşturmanın Senato'daki Cumhuriyetçi çoğunluğun sorularının kılavuzluğunda ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Etiketler
Mahkeme Saldırı