Gergerlioğlu'ndan TBMM'de yeni açıklama: Milletvekilliğim alınsa da...

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeni bir açıklama yaparak "hak, hukuk dediğimiz için elimizden milletin verdiği irade alınmaya çalışılıyor." dedi.

Sosyal medyada paylaştığı bir mesaj gerekçe gösterilerek hakkında hapis cezası verilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği bugün TBMM Genel Kurulu'nda düşürüldü.

Karar okunmadan önce Genel Kurul'a gelen AKP 22. Dönem Milletvekili Abdurrahim Aksoy "otokrasiye karşıyım" diyerek protestoda bulundu. Gergerlioğlu salonu terk etmeyerek HDP'li milletvekilleri ile birlikte oturmaya devam edince oturum tatil edildi.

Oturumun kapatılmasının ardından HDP EŞ Genel Başkanı Mithat Sancar, Genel Kurul salonuna geldi. Sancar'ın gelişi ile birlikte bütün HDP milletvekilleri ile birlikte Gergerlioğlu bir açıklama yaptı.

Gergerlioğlu, "Ben milletvekili olmadan önce de bir insan hakları savunucusuydum. Vekilken de insan haklarını savundum. Vekilliğim düşürüldükten sonra da buna devam edeceğim. Ben Kürt meselesinde barışı savunduğum için ihraç edildim, soykırım muameleleri gördüm.

Bunlardan sonra bu millet bize milletvekilliğini layık gördü. Şimdi tekrar hakkı hukuku söylediğimiz için milletin iradesi elinden alınıyor. Doğruyu söylediğimiz için ben ve arkadaşlarım cezalandırılıyoruz. Biz sadece halkın milletvekili değiliz, koltukların vekili değiliz kalplerin vekiliyiz.

Biz Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine inanıyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz. Maalesef ki bu Meclis'e 1994'te olduğu gibi, 1999'da Merve Kavakçı'ya yapıldığı gibi kötü bir tarihi gün yaşatıldı.

Eski eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş'ı, Figen Yüksekdağ'ı diğer arkadaşlarımızı zulmen cezaevinde tutarak susturduklarını sanıyorlar. Ama biz mücadeleye devam edeceğiz. Yaşasın halkların kardeşliği! Berxwedan jîyane!" dedi.

Etiketler
HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu Para