CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt'tan istifa eden vekillerle ilgili açıklama

CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, istifa eden vekillerle ilgili bir açıklama yaptı.

CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt'tan istifa eden vekillerle ilgili açıklama

CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, istifa eden vekillerle ilgili bir açıklama yaptı.

Kurt'un yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Değerli ARTVİN halkı, Saygıdeğer CUMHURİYET HALK PARTİLİLER ..

Partimizden ayrılan üç milletvekilimizle ilgili görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşma gereğini gelen telefon ve sosyal medya yoluyla bana ulaşan duyarlı yurttaşlarımızı bilgilendirme zorunluluğunu duyduğum için düşüncelerimi aktarmaya çalışacağım..

Evet Partimizden ayrılan herkes ve her üyemiz için üzülürüz, keşke birbirimize çok daha ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR mantığıyla ayrılmasalardı.

Ancak demokrasilerde her kişinin nasıl her partiye üye olma hakkı varsa ayrılmayada hakları vardır.. Fakat milletvekili olmuş kişilerin ayrılış hakkının bir üye sorumluluğundan dahada ağır sorumluluk ve ciddiyet içermektedir.

Tabi ben ayrılmalarına fazla şaşırmıyorum,benim asıl şaşırdığım SÖZDE ayrılma gerekçeleridir.....

Nedenmi dersiniz; Bu vekillerimiz bu güne kadar hep kişiye dayalı siyaset yapmışlardır yani o kişi kadar büyümüş, ilerleyebilmişler, siyaset yapmışlardır.

Ayrılan milletvekilleri ; kendi sağlığından, ailesinden , çocuklarından, zamanında, ekonomisinden fedakarlık yaparak ömrümü kuşaklar boyu partisine adamış parti emekçilerinin değerini ve mücadelelerini hiç bilmezler.

Bu vekillerimiz ve başkaları gibi partimize, paraşütle gelmişler hiç emek etmemişlerdir. O nedenlerden dolayı seçmene , partiliye ve örgüte minnet ve saygı duygusu oluşmamış , dolayısıyla seçim çevresi, parti, üye ve yöneticileri hatta seçmenler onlar için hiç bir değer ifade etmemektedir.

Nedenmi..........!

Bu ve bunlara benzer milletvekilleri o seçim döneminin konjektörü veya popilitesi gereği listelere girmiş veya belirli gurup yada kişilerin kontenjanları gereği değerlendirilmişlerdir...

Ayrıca, bu kişiler için ülkemizin siyaseten düştüğü müşkül durumlar HAK,HUKUK ,ADALET ,LAİKLİK , CUMHURİYET gibi değerler önceliklerini oluşturmadığıda açıklamalarından anlaşılmaktadır.

Bu ve buna benzer durumlar için milletvekili tespit edildiğinde, PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ anlamayan, parti içi mücadeleyi bilmeyen, örgüt kültürü, ahlakı ve parti disiplininden bi haber olan kişilerden oluşmaktadır. Yani Genel Başkanımızın dediği gibi tesbit edilen adaylar DAVA ADAMI olamıyor olmuyor.
Tabii burada merkez yöneticilerininde eksiklikleri ortaya çıkmış, aday değerlendirme yöntemlerinide gözden geçirmeleri gerekmektedir.

Değerli partililer, Cumhuriyet
sevdalıları.
Hal durum böyleyken Genel merkez yöneticilerininde daha duyarlı dikkatli kapsayıcı , hazmedici şekilde düşünmeleri, partimizi de bu anlayışla yönetmeleri gerekir..
Yani “giden gider kalan sağlar bize yeter” mantığı bizi hedeflerimize yakınlaştırmaz aksine uzaklaştırır.
Çözüm olarak bu ve buna benzer sorunların büyük çoğunluğunun ortadan kalkması ve dava adamı bulmak, yaratmak istiyorsak PARTİ İÇİ DEMOKRASİYE ÖNEM VERMEK Partimizin var olan TÜZÜK VE YÖNETMENLİĞİNİ uygulamak, çalıştırmak ve ÖN SEÇİM KÜLTÜRÜNÜ derinleştirmekten geçmektedir. Unutmayalımki Mustafa Kemal ATATÜRK CUMHURİYETİN ilanından önce Halk fıkrasını kurmuş ve TBMM açmıştır.
Sonuç olarak ... ......

CHP bu ülkenin varlığının, bu ülkede demokrasinin ve en büyük vazgeçilmezi CUMHURİYETİMİZİN temeli ve güvencesidir. Ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun, kendimizden her türlü fedakarlık yaparak sarılacağımız ve asla bırakmayacağımız bir aşk ve medeniyet davasıdır.
BU UĞURDA ...............!

C H P Demokrasi mücadelemizde sırtımızı dayadığımız bir SİPER, “Kurtuluştan” ve “Kuruluşdan” bizlere miras kalan bir ev bir YUVA , AYDINLANMA YOLUNDA
SÖNMEZ BİR ATEŞTİR

Aliyücel KURT - ARTVİN

Etiketler
Artvin