Lezzetli ve yumuşacık poğaça tarifleri

Poğaçalar, damak tatlarımıza uygun ve çoğumuzun tercih ettiği hamur işlerindendir.

Lezzetli ve yumuşacık poğaça tarifleri

Birbirinden farklı çeşit ve tatlarda özel poğaçalar yapabilmek ise özgün poğaça tarifleri ile mümkün hale gelmektedir. Sabah kahvaltı, acıktığımızda atıştırmalık ya da misafirlerimizin önüne leziz ikramlık olarak kullanılabilecek poğaçaları; denenmiş ve lezzetli poğaça tarifleri sayesinde siz de evlerinizde yapabilirsiniz.

Ev hanımlarının gelen misafirleri için kurtarıcısı, altın ve para günlerinin leziz tatları poğaçaların yumuşacık olması önemlidir. Sert ve kuru poğaçaların aksine ağızda dağılacak yumuşacık poğaçalar, sunum yapılan kişilerin beğenisini kazanacağı gibi poğaçayı hazırlayanların da yaptıkları poğaçalardan gurur duymalarını sağlar. Leziz poğaçalar yapabilmek için bu konuda uzman kişilerin poğaça tariflerini uygulamak önemlidir. Birbirinden leziz poğaçalar hazırlayabilmek için birkaç önemli ipucunu da göz ardı etmemek gerekir.

Lezzetli ve yumuşacık poğaça tarifleri - Resim : 1

 Poğaça hamurunun yumuşayana kadar iyice yoğrulmasının ağızda dağılacak yumuşacık poğaçalar yapabilmek için önemi büyüktür. Ayrıca hazırlanan hamurun yeteri kadar kabarması ve kıvamının yoğun olması için de hamurun yumuşaklığının iyi ayarlanması gereklidir.

 Hazırlanan hamurun dinlendirilmesi de yumuşak hamur elde edilmesinde önemlidir. Üzerine ıslak bir tülbent koyularak yeteri kadar dinlendirilmiş poğaça hamurları hem iyice kabaracak hem de kurumayacaktır.

 Kullanılacak un da yumuşacık hamur elde edilmesinde önemlidir. Kaliteli ve elenerek kullanılacak unlar, yumuşacık poğaça hamurları için katkı sağlayacaktır.

 Poğaça tariflerindeki malzemelerin oda sıcaklığında olması da hazırlanacak hamurla yumuşacık poğaçalar elde edilmesine katkı sağlayacaktır. Yağ, süt gibi una katılacak malzemelerin dolaptan çıktığı gibi soğuk değil de oda sıcaklığında olması da poğaça hamurunun yumuşaklığını sağlayacak önemli ipuçlarındandır.

 Poğaça hamurunun sert olmaması için dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de kullanılacak mayanın taze olmasıdır. Yumuşacık poğaça hamurları için önemli olan yaş mayaların taze olup olmadığının anlaşılmasının pratik yolu da kullanılacak mayanın elde ufalanıp ufalanmamasıdır. Kullanılacak yaş maya ufalandığında ele yapışıyorsa bu mayanın bayat olduğu, elde kopup dağılıyorsa da mayanın taze olduğu kolayca anlaşılabilir.
Lezzetli ve yumuşacık poğaça tarifleri - Resim : 2
Bu pratik bilgilerin yanı sıra Sahrap Soysal gibi alanının uzmanı kişilerin poğaça tarifleri sayesinde yiyenlerin damaklarında güzel tatlar bırakacak yumuşacık ve çeşit çeşit poğaçaları, evlerinizde yapabilmeniz mümkün hale gelecektir. Kıymalı, peynirli, patatesli, irmikli, yumurtalı, labneli vb. birçok leziz poğaça tarifleri için sahrapsoysal.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.