Murat Yetkin: Erdoğan vurdukça CHP’li belediyeler güçleniyor

Gazeteci Murat Yetkin, CHP'li belediye başkanlarının tanınırlıklarının ve beğeni oranlarının ülke çapında arttığını yazdı.

Murat Yetkin: Erdoğan vurdukça CHP’li belediyeler güçleniyor

Gazeteci Murat Yetkin, CHP'li belediye başkanlarının tanınırlıklarının ve beğeni oranlarının ülke çapında arttığını yazdı. Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hamlelerinin belediye başkanlarının oylarını arttırdığını anket araştırmalarıyla değerlendirdi.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayınladığı son yazısında, CHP’li belediyelerin beğeni oranlarını inceledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelere müdahalelerinin CHP’ye yaradığını belirten Yetkin, MetroPoll’ün araştırma sonuçlarını değerlendirdi.

CHP’li belediye başkanlarının ülke çapında tanınırlıklarının da arttığını kaydeden Yetkin, sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Türkiye’de en çok beğenilen ikinci siyasetçi olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ise İstanbul’daki beğeni oranının yüzde 61,8 olarak ölçüldüğünü aktardı. Yetkin ayrıca İzmir ve Adana’daki CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının beğeni ve tanınırlık oranlarının arttığını bildirdi. Yetkin’in yazısından bir bölüm şöyle:

“Ülke nüfusunun büyük kesiminin yaşadığı büyükşehirlerde CHP’li belediyeler destek kazanmasının AK Parti oy oranına bir etkisi oluyor mu? Bu konuda yapılmış bir araştırma henüz yok. Ancak sadece KONDA ve PİAR değil, MetroPoll araştırması da 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinden bu yana AK Parti oylarında azalma görüldüğünü ölçüyorlar. Araştırmalarda AK Parti’nin 2018 seçimlerinde yüzde 42,8 olan oy oranının, 2020 Mayıs ayında yüzde 30,7’te düştüğü görülüyor.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır bunu “Çayın altı açık, su kaynıyor, buhara döndüğü gün fark edeceğiz” sözleriyle yorumlarken, MetroPoll Genel Müdürü Özer Sancar, bunun AK Parti kurulduğundan bu yana ölçülen en düşük değer olduğunu söylüyor. Bu arada MHP’nin de 2018 seçimlerinde aldığı yüzde 11,1 oy oranının Mayıs 2020’de 8,8’e düştüğü ölçülmüş. Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun daha önceki seçimlerde isabet kaydetmiş bu anket şirketlerinin sonuçlarına inanmamamız gerektiğini söylüyor.”

YAZININ TAMAMI

Etiketler
Murat Yetkin