Veli Ağbaba: Malatya Belediyesi'nde çok büyük bir yolsuzluk var

CHP'li Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı’nda gündeme dair konuları değerlendirdiği bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Veli Ağbaba: Malatya Belediyesi'nde çok büyük bir yolsuzluk var

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı’nda gündeme dair konuları değerlendirdiği bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye gündeminin yanı sıra Malatya’nın sorunların da bahseden Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde ciddi boyutlarda yolsuzluklar olduğunu ifade etti.

TEFECİ BÖYLE BİR FAİZ İSTESE TEFECİYİ DÖVERLER!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin kamu ve özel bankalardan yüzde 46 faizle borçlandığını açıklayan Ağbaba şunları söyledi:

“CHP’li belediye meclis üyelerimizin soru önergesiyle çok önemli bir gerçek ortaya çıktı. Önergeye gelen cevapta, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Özel ve kamu bankalarından yüzde 46 faizle kredi borcu olduğu, 428 milyon liralık borcun ise toplam borcun %53.31’i olduğu belirtildi.Malatya’da tefeciye gitseniz de tefeci böyle bir faiz istese tefeciyi döverler! Tefeciden bile alınamayacak bir faizi bankalardan almayı başarmışlar. Burada derin bir yolsuzluk var. Malatyalıların hakkını arayacağız.”

SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM

Ağbaba Belediye borçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borcu geçtiğimiz ay 1 katrilyon 778 trilyon olarak açıklanmıştı. Bu ayki borç ise 1 katrilyon 808 trilyon liraya çıkmış. Her başkan başka bir borç açıklıyor. Nereye baksanız bir pislik akıyor.

Bolu’da AKP kadın kolları Başkanı’nın işe gitmeden maaş aldığını, AKP eski bakan Egemen Bağış’ın şoförünün 13 yıldan beri maaşını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığını öğreniyoruz. Malatya’da da benzer durumlar var. 53 Milyon lira kiralık araçlara ödenmiş. Zehir zıkkım olsun.

Daha neler çıkacak, sizlere zaman zaman açıklayacağız. Kullanılmayan araçlara 53 milyon lira kira bedeli veriliyor. Beş yılda 265 milyon yapar. Sonra ‘milli, yerli’ diyor, böyle milli, yerli olunur mu? Malatyalılar bunun hesabını sormalıdır! Biz hepsinin takipçisiyiz. Kime neyi satmışlar onları da araştıracağız.

Bu konuları TBMM’de de gündeme getireceğiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk vardır. Bu konuda suç duyusunda bulunacağız. Savcıları göreve davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Etiketler
Malatya Veli Ağbaba Yolsuzluk