Pompeo ilk kez Rusya'ya gidiyor

İkili ilişkilerin yanı sıra Venezuela, Suriye ve İran nedeniyle gerilim yaşayan ABD ile Rusya arasında kritik bir temas gerçekleşecek.

Pompeo ilk kez Rusya'ya gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmek üzere gelecek hafta Rusya'ya gidiyor.

Sputnik'in haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelmek üzere gelecek hafta Soçi’yi ziyaret edeceği açıklandı. Bu, Pompeo’nun dışişleri bakanı olarak ilk Rusya ziyareti olacak.

ABD Dışişleri’nden yapılan yazılı açıklamada Pompeo’nun, Putin ve Lavrov ile bir araya gelmek için 14 Mayıs’ta Rusya’nın Soçi kentini ziyaret edeceği belirtildi. Soçi’de gerçekleşecek görüşmelerde, tarafların ikili ilişkilerindeki ve uluslararası meselelerdeki anlaşmazlıklarını ele alacağı belirtildi. Pompeo’nun Soçi’den önceyse 13 Mayıs’ta başkent Moskova’ya giderek burada ABD’li diplomat ve iş insanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

MEÇHUL ASKER ANITINA ÇELENK BIRAKACAK

​Yazılı açıklamaya göre ABD Dışişleri Bakanı’nın planlarında, İkinci Dünya Savaşı’nda ölen Sovyet askerlerinin anısına Kremlin duvarlarının hemen dışına yapılan Meçhul Asker Anıtı’na çelenk bırakmak da var.

Pompeo’nun Soçi ziyareti, Rusya ile ABD arasındaki iplerin, ikili ilişkilerdeki sorunların yanı sıra Beyaz Saray’ın Venezuela ve İran politikaları yüzünden de oldukça gergin olduğu bir döneme denk gelecek.

Etiketler
İran Rusya Suriye Venezuela