MHP'li belediye başkanından kadınlara yönelik skandal sözler

MHP'li Mükerrem Tollu, kendisini protesto eden kadınlara “Ciyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz” dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, alt yapı eksikliği nedeniyle kendisini protesto eden kadınlara “Ciyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz” dedi. Tolu'nun cinsiyetçi sözlerine mahallede yaşayan kadınlar tepki gösterdi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, MHP’li Başkan Tollu önceki gece seçim çalışmaları kapsamında Erdemli’nin TOKİ Mahallesi’ndeydi.

Alt yapı yetersizliğinden dolayı evlerinin su bastığını söyleyen kadınlar Tollu’yu protesto etti.

Tollu, kendisini protesto eden kadınlara “Biz hep hizmet ettik, bundan sonra da hizmet edeceğiz. Orada ciyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz” yanıtını verdi.

3500 nüfuslu ve Yörüklerin ağırlıklı olarak yaşadığı TOKİ Mahallesi’nin yüzde 51’i kadınlardan oluşuyor. Yörükler için ‘cıyaklamak’ kelimesi “saldırmak üzere olan hayvanlar” için kullanılıyor.

Tollu’nun cinsiyetçi sözlerine tepki gösteren mahalleli kadınlar da bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “31 Mart mahalli idare seçimlerinde belediye başkanlığını kaybedeceğini anlayan Sayın Mükerrem Tollu öfkesini kontrol edemeyerek haddini aşarak, Erdemli’nin Yörük, Türkmen kadınlarına hakaret dolu sözler sarf etmektedir. Erdemli’nin sorunlarını dile getiren kadınlara ‘cıyaklamayın’ diyen Belediye Başkanı Tollu’yu esefle kınıyoruz” ifadeleri yer aldı.