PTT'de personel açığı: 'Dayanacak gücümüz kalmadı'

Haber-Sen, Çaycuma PTT Merkez Müdürlüğünde personel eksikliği nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkati çekti.

PTT'de personel açığı: 'Dayanacak gücümüz kalmadı'

KESK’e bağlı Haber-Sen üyeleri Çaycuma PTT Merkez Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, personel eksikliğine dikkati çekti. Haber Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İbrahim Damatoğlu, “Personel eksikliği nedeniyle dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Performans puanı üzerinden norm kadro tespitinin birçok iş yerlerinde benzer sorunların yaşanmasına neden olduğunu ifade eden Damatoğlu, “Performans tespiti yapılarak norm kadro belirlemek hukuksuzdur. Sendikamız bu hukuksuz uygulama hakkında hukuksal mücadelesini vermektedir. Bu yöntem insanı bir uygulama değildir.

PTT emekçilerinin üzerinde de ağır bir baskıdır. PTT hizmet standartlarını belirlerken, iş hacmini de dikkate almalı adaletli ve insani normlar üzerinden ölçüm yapmalıdır” diye konuştu.

PTT'de personel açığı: 'Dayanacak gücümüz kalmadı' - Resim : 1

PERSONEL AÇIĞI KAPATILSIN

Zonguldak’ta, Çaycuma ilçesi harici birçok bölgede personel açığının had safhaya ulaştığına dikkati çeken Damatoğlu, şunları söyledi:

“Gökçebey, Devrek, Alaplı gibi ilçeler eksik norm ile çalışmakta ve artan iş yükü altında ezilmektedir. Zonguldak merkezde dahil 7 posta ciheti personel eksikliği sebebiyle devirli çalışmaktadır. Günü birlik yöntemlerle geçici personel görevlendirilmesi ya da taşeron emekçilerimizi görevlendirerek gün kurtarılmakta. Zonguldak PTT Başmüdürlüğünün talebi olmasına rağmen personel eksikliği giderilmemiştir. Çaycuma PTT merkezinin gerçek normu 9 olmasına rağmen 7 norm ile çalışmaktadır ki, 9 normda Çaycuma için büyük bir eksiktir. Çaycuma halkına posta hizmetlerinin aksamadan yürütebilmeleri için acil olarak başta Çaycuma olmak üzere diğer iş yerlerimizin personel açığı giderilmelidir.”

Etiketler
PTT