Büyükçekmece'ye aday olan Mevlüt Uysal'ın gözü Albatros'ta!

AKP'nin Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece projelerini anlattı.

Büyükçekmece'ye aday olan Mevlüt Uysal'ın gözü Albatros'ta!

Mevlüt Uysal, Albatros'a millet bahçesi yapmayı vaat etti. Uysal, kentsel dönüşümün de sinyalini verdi.

Habertürk'e konuşan Uysal'ın açıklamaları şöyle:

Son yıllarda Büyükçekmece denilince akla hemen Albatros geliyor. Sahildeki tartışmalı bir arazi. Belediye tarafından satıldı, özel mülkiyete geçti. Otel olacağı, rezidans yapılacağı iddiaları çıktı, protestolara sahne oldu. Peki sizin Albotros’la ilgili düşünceniz ne? Eğer seçilirseniz Albatros’a otel, rezidans yapılmasına izin verir misiniz?

Ben Büyükşehir’e seçilmeden önce de tartışması yapılıp görev yaptığım süre de tartışılan bir konu oldu Albatros. O tartışmalar niyedir diye baktığımız zaman hakikaten yerleşim birimlerinin ortasında kalan, geçmişte her ne kadar imarı ‘turizm alanı’ olarak belirlenip kamp alanı olarak kullanıyor olsa bile insanların nefes alabildiği yeşil bir alan burası. 'Nasıl olsa imarı vardır turizmlidir' diye burayı üç emsal turizm otel alanı yapmak yanlış diyebileceğimiz bir şey.

Dolayısıyla ben buradaki imarı iptal edip burayı yeşil alan olarak halkın kullanımına açmayı vaat ediyorum. Küçük bir millet bahçesi olabilir. Her halükarda burası halkın kullanımında olacak, yeşil alana dönüştürülecek, tekrar ağaçlandırılıp nefes alınacak bir yer haline gelecek. Bu arada bir de mahkeme kararı çıktı Albatros’la ilgili imar iptal edildi.

"TAPU DEVRİ YOK, PARA GERİ VERİLECEK"

Albatros arazisi şu an belediyeye ait değil ama özel mülkiyete geçti. Eğer kazanırsanız yeniden mi alacaksınız araziyi?

Yeniden kamulaştırma değil tapu devri olmamış zaten. Para geri verilecek. Sonra da bir rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ZORLAMA OLMAYACAK"

Gelelim kentsel dönüşüme… ‘Önce imar planlarından başlayacağım’ dediniz. Ardından kentsel dönüşüm gelecek mi?

İmar planları bitirildikten sonra yapılıp vatandaşın imar konusundaki problemleri kaldırdıktan sonra yapılaşmanın hızlı bir şekilde yenilenmesini hedefliyoruz. Vatandaşa ‘biz nasıl yardımcı olabiliriz’ diyeceğiz. Yani biz vatandaşa rağmen bir adım atmayacağız. Bir zorlama olmayacak.

"SAHİL YENİDEN DÜZENLENECEK"

Sahil düzenlemesiyle ilgili projeniz var mı?

Büyükçekmece, İstanbul’da sahili en uzun ilçelerden biri. Hedefim, bu sahili sadece Büyükçekmecelilerin değil bütün İstanbulluların kullanabileceği bir hale getirmek.

Etiketler
Mevlüt Uysal Büyükçekmece