Annesini 18 yerinden bıçaklayan firari yakalandı

2008 yılında uyuyan annesi Figen İskeçe'yi 18 yerinden bıçaklayan Renç Armağan Haktanır hapis cezasını çektiği cezaevinden firar etmişti.

Annesini 18 yerinden bıçaklayan firari yakalandı

Renç Armağan Haktanır (42) 1997 yılında birlikte uyuşturucu kullandığı nişanlısı Gonca İlter’in hayatını kaybetmesi üzerine gözaltına alınmıştı.

Bir süre sonra serbest bırakılan Haktanır, 2007 yılında da üvey babası Yılmaz Alemdaroğlu’nu bıçakla yaraladı. Yaralanan üvey baba şikayetçi olmayınca da gözaltına alınan Haktanır tekrar serbest bırakıldı.

ANNESİNİ UYURKEN 18 YERİNDEN BIÇAKLADI

Ailesiyle ilişkileri bozulan Haktanır bu kez de 2008 yılının Mayıs ayında Kadıköy Kızıltoprak’ta annesi Figen İskeçe’yi (59) uyurken 18 yerinden bıçakladı. Sese uyanan kız kardeşi Sevda Alemdaroğlu (38) ile Amerikalı nişanlısı Scott Maher (41), Haktanır’a engel olmaya çalıştı.

Sözcü'den Tugay Saday'ın haberine göre; yaşanan arbedede Sevda Alemdaroğlu da sol bacağından bıçakla yaralandı. Anne ve kızı hastaneye kaldırılırken, Haktanır gözaltına alındı. Olayın ardından anne Figen İskeçe, yurt dışına yerleşirken, yargılaması yapılan Haktanır 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

FİRAR ETTİ

Bursa E Tipi Cezaevinde cezasını çeken Haktanır 12 Aralık 2018 günü izinli olarak cezaevinden çıktı. İzin süresi bittiği halde cezaevine dönmeyen Haktanır hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ANNEANNESİNİN EVİNDE YAKALANDI

Karar üzerine harekete geçen İstanbul Asayiş Şube Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Haktanır’ın anneannesinin Bursa’daki evinde saklandığını belirleyerek bilgileri Bursa Polisi ile paylaştı. Adrese düzenlenen baskında gözaltına alınan Haktanır tekrar cezaevine gönderildi.

Etiketler
Cezaevi Hapis cezası