İş adamından şaşırtan dolar önerisi!

Markafoni.com'un sahibi Cafer Mahiroğlu, Türkiye'nin içerisinde olduğu ekonomik krize dair açıklamalarda bulundu.

İş adamından şaşırtan dolar önerisi!

Mahiroğlu, Avrupa’da 5 milyon Türk olduğunu belirterek, “1 milyon hane olduğunu düşünürsek, her birinin 100 bin Euro’su var. Bu 100 milyar Euro bankalara yatırılsa kriz kalmaz” dedi.


"Burada bir aile düşün; ne kadar doları vardır? Ortalama 10 bin. Avrupa'dakinin 100 bin dolardır. Bu parayı Türkiye'ye aktarabilmen lazım. Bunlar milyar dolarlarla ölçülebilecek düzeydedir" diyen Markafoni'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, bu durumda Türkiye'de kriz kalmayacağını söyledi.

İş adamından şaşırtan dolar önerisi! - Resim : 1

Sözcü'den Hande Zeyrek'e konuşan Cafer Mahiroğlu, döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

"Herkesin banka mevduatı vardır. Bunların Türkiye'ye akması demek ekonomik krizin bitmesi demek. Bakıyoruz; Avrupa'daki vatandaşlara bir tek çağrı yapılmadı. 'Siz 5 milyon bizim güvencemizsiniz, varlığımızsınız' denilmedi. 5 milyon Türk insanından bahsediyoruz. İş insanı da var ciddi boyutta. İş insanı olmayanın da hesabında en az 20 bin doları vardır. Bunlar bir Fransız, Alman, Belçika bankasında duracağına Türkiye'deki bankalarda durur. Ciddi transferler yapılır. Bu yapılabilir bir şey. Devletin çağrısı gerekli. 'Size ihtiyacımız var' demesi önemli. Doğru zamanda çalınan kapı açılır."

Etiketler
Rize Ekonomik kriz Türkiye