Kentsel dönüşüme karşı çıkan yurttaşlara saldırı: Silah çektiler

Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerinden zorla çıkartılmak istenen yurttaşlara silah çekildi.

Kentsel dönüşüme karşı çıkan yurttaşlara saldırı: Silah çektiler

Beyoğlu Belediyesi’nin Okmeydanı halkına rağmen kentsel dönüşüm ısrarı sürüyor. Belediyenin 9 yıl önce başlattığı projeye karşı çıkan yurttaşlar, zorla evlerinden çıkarılmak isteniyor.

BirGün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, son 15 gündür baskının arttığını ifade eden bölge halkı AKP’li olduğu iddia edilen şahıslarla karşı karşıya geldi.

YURTTAŞLARA SALDIRI

Öte yandan mahallede yaşanan olaylar ise bir yurttaş tarafından görüntülendi. Önceki gün yaşanan olaya ait görüntülerde bölge halkıyla kavga eden iki kişinin silah çektiği anlar kaydedildi. Olay esnasında AKP’li belediye encümenlerinin de orada olduğu öne sürüldü.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Yaşanan olayların ardından bölge halkı Haliç Polis Merkezi’ne giderek şikâyetçi oldu. Şikâyetinde Beyoğlu Belediyesi’nce tehdit edildiklerini belirten Ş. K., kendilerine silah çekildiğini söyledi. Silah çeken şahısların isimlerinin Osman Naldemirci ve Cafer Pehlivan olduğunu ifade eden Ş. K., “Bu şahıslar yanında bulunan 10-15 kişi ile beraber mahalle sakinlerine ‘burayı bayramdan sonra boşaltacağız, sizi süreceğiz lan’ demesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma üzerine Osman Naldemirci ve Cafer Pehlivan bellerinden silahı çıkartarak ‘buradan çıkmamanız durumunda sizi öldürürüz hepinizin kafasına sıkarız’ diyerek tehdit etti. Daha sonra arkadaşları bölgeden uzaklaştırdı” dedi.

Etiketler
Saldırı Silah