CHP Sözcüsü Öztrak'tan pandemi tepkisi: 'AK Parti Kongreleri nedeniyle, Türkiye yeniden kapanıyor'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarının salgının yönetimini eleştirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarının salgının yönetimini eleştirdi.

''Erdoğan Şahsım Hükümeti, Ramazan ayında lokanta, kafeterya ve pastaneleri kapattı'' diyen Öztrak, ''Bunlar müşteri kabul edemeyecek. Bu işletmeler gel-al ve paket servisiyle ayakta kalmaya çalışacak. Biz, CHP Ekonomi Masası olarak, Yeme içme sektörü temsilcileriyle sık sık bir araya geldik. Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Lokantacılar, pastaneciler gel-al ve paket servisle, dükkânlarının dönemediğini söylüyorlar.

Peki Erdoğan Şahsım Hükümeti, “Müşteri alma” dediği işyerlerine, Avrupa’nın yaptığı gibi, “Sana kaybettiğin ciro kadar destek vereceğim” dedi mi? Ne gezer… Kapattığı işyerlerinin kredi borçlarının, kapanma döneminde işleyen faizlerini bile silmiyor'' ifadelerini kullandı.

Öztrak ayrıca ''Covid-19 salgınında üçüncü zirveyi yaşıyoruz. Lebalep parti kongrelerinin ardından, günlük vaka sayıları hızla ikiye katlandı.

26 binlerde olan vaka sayısı, Üç haftada 60 binin üstüne yerleşti. 84 milyon nüfuslu Türkiye, günlük vaka sayısında, 1,4 milyar nüfuslu Hindistan, 330 milyon nüfuslu Amerika Birleşik Devletleri ve 211 milyon nüfuslu Brezilya ile birlikte başa güreşiyor'' diye konuştu.

Etiketler
Faik Öztrak Kongre Salgın Türkiye AK Parti