CHP'li Aykut Erdoğdu: 'Kuvvet komutanlıkları Erdoğan’a biatlarını bildirmek için sıraya girdi'

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 103 emekli amiralin yayımladığı bildiri sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

CHP'li Aykut Erdoğdu: 'Kuvvet komutanlıkları Erdoğan’a biatlarını bildirmek için sıraya girdi'

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 103 emekli amiralin yayımladığı bildiri sonrası yaşanan gelişmeleri Cumhuriyet'e değerlendirdi.

''GOEBBELS TAKTİKLERİNİN BİR PARÇASIDIR''

Bildiriyi ve konuya ilişkin iktidardan gelen “darbe” nitelendirmelerini değerlendiren Erdoğdu, ''Hayatlarını bu ülkenin savunmasına adamış ve bu uğurda silah arkadaşlarını şehit vermiş emekli subayların Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşürüldüğü durumdan endişe duymalarını ve bu endişe ve kederlerini paylaşmalarını anlıyorum. Bildiriyi hazırlayan emekli subaylar üniforma ve silahlarından ayrılmış sivil yurttaşlardır. Paylaştıkları kaygılarını, sivil darbecilerin “darbe” iması olarak algılaması, yürütülen ‘Goebbels’ taktiklerinin bir parçasıdır'' ifadelerini kullandı.

''HÜZÜN VERİCİ''

Bildiri sonrası komutanlıklardan peş peşe gelen açıklamalara değinen Erdoğdu, “TSK’nın tarikatların eline düşmesinin sonucu yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi hala hafızamızdayken sarıklı cübbeli yeni tarikatların TSK’nın komuta kademesinde çöreklenmesine göz yuman kuvvet komutanlarının hali hazırda bir partinin Genel Başkanı olan Erdoğan’a biatlarını bildirmek için sıraya girmeleri hüzün verici” diye konuştu.

''YETKİSİ YOKTUR''

''TSK’nın bağlı olması gereken Anayasa ve demokrasidir'' diyen Erdoğdu, ''Erdoğan Cumhurbaşkanlığı şapkasıyla TSK’nın baş komutanıdır ve yetkileri mevcut anayasa ve yasalarla sınırlıdır. Anayasa’nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini yok saymak gibi bir hakkı ve yetkisi yoktur'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Aykut Erdoğdu Milletvekili