İsmail Saymaz'dan Andımız itirafı: 'Kaldırıldığında doğru olduğunu düşünmüştüm ama...'

KRT TV ekranlarında yayımlanan 'Şimdiki Zaman'da konuşan İsmail Saymaz, "Andımız kaldırıldığında kararın doğru olduğunu düşünmüştüm. Fakat aradan geçen 8 yıl sonunda bunun hatalı bir işlem olduğunu düşünüyorum." dedi.

GERÇEK GÜNDEM - KRT TV ekranlarında yayımlanan 'Şimdiki Zaman'da konuşan İsmail Saymaz, "Andımız kaldırıldığında kararın doğru olduğunu düşünmüştüm. Fakat aradan geçen 8 yıl sonunda bunun hatalı bir işlem olduğunu düşünüyorum." dedi.

KRT TV ekranlarında yayımlanan Gürkan Hacır'ın sunduğu 'Şimdiki Zaman'ın bu haftaki konukları gazeteciler Barış Yarkadaş, İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu ve Uğur Dündar oldu.

www.gercekgundem.com'un haberine göre; son günlerin en çok konuşulan kararlarından biri olan "Andımız'ın kaldırılması", Şimdiki Zaman'da da masaya yatırıldı. Gazeteci İsmail Saymaz, programda yaptığı açıklamada "Andımız kaldırıldığında doğru bir karar olduğunu düşünmüştüm. Ancak aradan geçen 8 yılın sonunda bunun hatalı olduğunu düşünüyorum." dedi.

O gün neden böyle bir yaklaşımı olduğunu anlatan Saymaz "Kürt sorununun çözüleceği konusunda karşılıklı adımların atıldığı bir siyasi iklim vardı. Kürt vatandaşlar kendi etnik kimliklerinin yok sayıldığını, Kürt kimliklerinin devlet tarafından görmezden gelindiğini düşünüyorlardı.

O zaman şu düşünceye sahiptim 'Toplumsal bir aradalığa hizmet edecekse böyle bir feragatte bulunulabilir.' Ben Türk oğlu Türk'üm, o günkü düşüncemin şu an hatalı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Etiketler
Andımız İsmail Saymaz KRT TV