Kılıçdaroğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye Andımız çağrısı: Açarsın Erdoğan'a telefon...

Kemal Kılıçdaroğlu, "Andımızı Cumhur İttifakı kaldırdı. Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan'ı değil Danıştay'ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır. Danıştay'a hakimi tayin eden Erdoğan, oradaki kumpası ayarlayan Erdoğan." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye Andımız çağrısı: Açarsın Erdoğan'a telefon...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda Danıştay'ın Andımız kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Açarsın Erdoğan'a telefon, 'Bu and okunmadan kusura bakma bir daha bir araya gelemeyiz, ben ülkemi bayrağımı seviyorum, Andımız'ın okunmasını istiyorum' dersin. Yapar mı? Göreceğiz." ifadeleriyle Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Danıştay bir karar verdi ortalık karıştı. Olay Andımız'dı. 2013 yılında Erdoğan bölücü terör örgütüyle masaya oturdu. Onların şartı Andımız'ın kaldırılmasıydı. Onun üzerine Türk Eğitim Sen dava açıp yönetmelikte yapılan değişikliğin iptalini istedi. Danıştay karar verdi yapılan değişikliği iptal etti. Andımızı'ın okunması gerekiyor dedi.

2 yıl geçti Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu karar aldı. Andımız'ın okunması Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yasaklanmalıdır dedi. Karar verildi.

Andımız, doğruluğu, sevgiyi, saygıy çocuklara anlatır. Andımız kaldırıldığı zaman şu çağrıyı yapmıştım: Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsızsın çık millete anlat değiştim. 2013 yılında. 2021 yılında bu soruya cevap alamamaışım.

Vatanını milletini seven AK Partili kardeşlerime, parantez içinde Bahçeli'ye seslenmek istiyorum: Sayın Erdoğan Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsız, çıksın açıklasın!

Danıştay'da iki yıl bekledi, yeni hakimler geldi ve Andımız kaldırıldı.Kamuda uzun yıllar hocalık yapan Bahçeli'nin de tahmin etmesi lazım.

Andımızı Cumhur İttifakı kaldırdı. Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan'ı değil Danıştay'ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır. Danıştay'a hakimi tayin eden Erdoğan, oradaki kumpası ayarlayan Erdoğan. Sen kalkmışsın Danıştay'ı suçluyorsun. Muhatap alacaksan Erdoğan'ı muhatap alacaksın. Andımız'ın okunmasını istiyorsan, bizim gibi, yapacağın basit bir şey var.

Açarsın Erdoğan'a telefon, 'Bu and okunmadan kusura bakma bir daha bir araya gelemeyiz, ben ülkemi bayrağımı seviyorum, Andımız'ın okunmasını istiyorum' dersin. Yapar mı? Göreceğiz.

Etiketler
Devlet Bahçeli Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhur İttifakı