Erdoğan açıkladı: İllerimizde mevcut uygulamaları sürdürüyoruz!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada Türkiye’nin yeni risk haritası beklenirken mevcut uygulamaların süreceğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada Türkiye’nin yeni risk haritası beklenirken mevcut uygulamaların süreceğini açıkladı.

Türkiye’de “Yerinde denetim” dönemine geçilmesiyle birlikte 15 günde bir açıklanacağı söylenen yeni risk haritası, toplantı sonrası Erdoğan tarafından açıklanması beklenirken önceki haritanın kullanılacağı ifade edildi.

Erdoğan şunları söyledi "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık."

Erdoğan'ın açıklamasına göre illerin risk durumu şöyle:

Erdoğan açıkladı: İllerimizde mevcut uygulamaları sürdürüyoruz! - Resim : 2

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Son açıklanan illere göre risk haritasına göre; Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır düşük riskli (mavi) iller kategorisinde yer alıyor.

ORTA RİSKLİ İLLER

Ankara'nın yanı sıra, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars orta riskli (sarı) grupta yer alıyor.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan yüksek riskli (turuncu) iller kategorisinde bulunuyor.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ise çok yüksek riskli (kırmızı) iller olarak yer alıyor.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Bakanlar Kurulu Recep Tayyip Erdoğan Türkiye