TBMM Başkanı Şentop'tan HDP'li Gergerlioğlu'nun AYM başvurusu hakkında açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dosyası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TBMM Başkanı Şentop'tan HDP'li Gergerlioğlu'nun AYM başvurusu hakkında açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şentop milletvekillerin pul giderleri ile ilgili olarak, ''İletişim giderleri ile ilgili bir ödememiz var. Pulun iletişim halinde kullanılması ile ödenir. Pul satın alınıp kullanılmaz ise Meclis’in ödemesi doğru değil. İletişim giderleri ile ilgili düzenlememiz var.'' ifadelerini kullandı.

Şentop, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruya "AYM’de bireysel başvuru yolu hükmü engelleyen bir yol değildi. AYM’nin kararları yatay etki ediyor. Kesin hüküm anayasaya göre belirleyicidir." yanıtını verdi.

TBMM Başkanı Şentop’un açıklamaları şu şekilde:

İletişim giderleri ile ilgili bir ödememiz var. Üst limit 57 bin TL civarı. Telefon, posta giderlerini de içine alıyor. Pulun iletişim halinde kullanılması ile ödenir. Pul satın alınıp kullanılmaz ise Meclis’in ödemesi doğru değil. İletişim giderleri ile ilgili düzenlememiz var.

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu'nun kesinleşen yargı kararıyla ilgili dosya hakkında

Fezlekeler karma komisyonda. Bazı bireysel başvuru ilgili kararlarda AYM meclise göndermişti. AYM’nin kararlarının nasıl kararlar verebileceği belli. Meclis’e kanun değişikliği konusunda telkinde bulunmak yanlış.

AYM’de bireysel başvuru yolu hükmü engelleyen bir yol değildi. AYM’nin kararları yatay etki ediyor. Kesin hüküm anayasaya göre belirleyicidir.

Anayasa'ya göre kesin hüküm bağlayıcıdır ve onun gereği yerine getirilir. Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun sonucunu beklemek söz konusu değil.

SUUDİ ARABİSTAN’DA TÜRK OKULLARININ KAPATILMASI

Mekke ve Medine’deki okullar fiilen kapatıldı şeklinde bir karar var. Resmi açıklama yapılmış değil.

Etiketler
HDP Mustafa Şentop Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM