The Simpsons'ın siyah doktoru Julius'u artık siyah bir oyuncu seslendirecek!

Dr. Julius Hibbert karakterini artık siyah seslendirme sanatçısı Kevin Michael Richardson canlandıracak.

The Simpsons'ın siyah doktoru Julius'u artık siyah bir oyuncu seslendirecek!

Sevilen dizi The Simpsons'da yaklaşık 30 yıldır Dr. Julius Hibbert'e hayat veren seslendirme sanatçısı Harry Shearer, siyah karakteri artık canlandırmayacak.

Shearer, dizinin yapımcılarının siyah karakterleri beyaz sanatçıların seslendirmemesi kararı almasından 7 ay sonra, yerini ABD'li siyah seslendirme sanatçısı Kevin Michael Richardson'a bırakıyor.

Fox'un yaptığı açıklamada ABD'de dün yayımlanan Dairy Queen bölümünün Shearer'ın karakteri canlandırdığı son bölüm olduğu ifade edildi.

Ancak aktörün Mr Burns, Smithers, Principal Skinner, Ned Flanders ve Reverend Lovejoy gibi diğer karakterlerini seslendirmeye devam edeceği belirtildi.

Dizinin yapımcılarının haziranda aldığı bu karar, Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketiyle ve onun ardından sinema ve TV sektöründe yankı uyandıran ırkçılık karşıtı hesaplaşmalarla ilişkilendiriliyor.

Kısa süre önce Family Guy, Big Mouth ve Central Park gibi animasyon dizilerinde siyahi karakterleri canlandıran beyaz seslendirme sanatçıları da rollerinden ayrılmıştı.

2020'nin başında ABD'li aktör Hank Azaria da izleyicilerin yıllar süren baskısı sonucunda The Simpsons'taki Apu karakterini artık canlandırmayacağını açıklamıştı.

Azaria, "Bence en önemlisi Hintlileri ve bu konudaki deneyimlerini dinlemek" diye konuşmuştu.

Azaria ayrıca Homer'ın siyah iş arkadaşı Carl Carlson'ı da seslendiriyordu. Aktör bu rolü de eylülde ABD'li oyuncu Alex Désert'e devretmişti.

(Indpendent Türkçe)