Cumhur İttifak'ında büyük kriz: MHP'den Tuğrul Türkeş'e şok sözler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP'li Tuğrul Türkeş'in 'azgın milliyetçilik' makalesini üzerine alınarak Türkeş'e "Devşirme" dedi, milliyetçilik hususunda bir şey bilmediğini söyledi.

Cumhur İttifak'ında büyük kriz: MHP'den Tuğrul Türkeş'e şok sözler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın hedefinde bu kez Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’i hedef aldı. AKP Ankara Milletvekili Türkeş, sosyal medya üzerinden “Azgın milliyetçilik: 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde Dünya ve Türkiye’deki gelişmeler üzerine” adlı makalesini yayınlamıştı.

Türkeş, söz konusu makalede, "Örneğin bunlardan birisi 'Türkiye’de Kürtler üzerinden ayrımcılık güden, Aleviler üzerinden mezhepçilik örgütleyen, Hristiyanlar ve diğer azınlıklar üzerinden dışlayıcılık geliştiren ve/veya Avrupa’daki popülist üstüncülüğün farklı bir varyantı üzerinden hesaplar yapan bir milliyetçilik, Türk milliyetçiliği olamaz. Olsa olsa ‘azgın milliyetçilik’ olur" dedi.

Türkeş, bu azgın milliyetçiliğin ıslah edilmesi gerektiğini belirterek, "Azgın milliyetçiliğin mahir olduğu tek şey şiddetli yıkımdır" ifadesini kullandı.

"TUĞRUL EFENDİNİN YENİ BİR SİYASİ MELCE BULDUĞUNUN İŞARETİ"

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in "Filizlenen bu azgın milliyetçiliğe karşıyım" sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan yanıt geldi.

Yalçın, Türkeş'in 'azgın milliyetçilik' ifadesini MHP'ye zarar vermek maksadıyla kullandığını belirterek bu sözleri 'sırtını yaslayacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir siyasi melce (barınak) bulmanın işareti' olarak yorumladı.

Türkgün gazetesine konuşan Yalçın, “MHP’ye zarar vermek maksadıyla partimizin varlık sebebi olan Türk milliyetçiliği davasına 'azgın' yaftasını yapıştırmaya cüret eden Tuğrul efendinin kerameti kendinden menkul bir 'azgın milliyetçilik' iddiası ortaya atması; bu hususta bir şey bildiğinin değil, sırtını yaslayacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir siyasi melce bulduğunun işaretidir” dedi.

"İslam dünyasını emperyalizme ram etmeye dönük 'Ilımlı İslam' projesi gibi, sözde azgın milliyetçiliğe alternatif olarak sunulmaya çalışılan 'ılımlı' veya 'yumuşak' milliyetçilik de sadece yükselen Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerin projesidir" yorumunu yapan Yalçın şöyle konuştu:

"Ülkücü Hareket üzerinden Türk milliyetçiliği davasının bugünkü neferlerini azgınlıkla suçlamak, ihanetle eşdeğerdir. MHP ve Ülkücü Hareketin temsil ettiği bugünkü dinamik Türk milliyetçiliğinin bilime aykırı olduğunu ileri sürmek; 1944 yılında Türk milliyetçilerinin yaşadığı zulmü, verdikleri mukaddes kavgayı inkârdır. O dönemin önderi büyük dava adamı Nihal Atsız’ı inkârdır. Alparslan Türkeş’i inkârdır."


Etiketler
İttifak Tuğrul Türkeş Semih Yalçın