Ali Ağaoğlu krizi itiraf etti

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, aktiflerin yüzde 4-5’ini satarak borçlarını azaltacaklarını söyledi.

Ali Ağaoğlu krizi itiraf etti

Bloomberg’e konuşan Ağaoğlu, faiz ve döviz kurlarının arttığı bir ortamda hemen hemen bütün sektörlerde durgunluk gözlemlediğini, inşaat sektörü için de durumun farklı olmadığını anlatarak, “Hava günlük güneşlik değil, hem de hiçbir sektör için. Banka borçlarımızla kıyasladığımızda varlıklarımız çok daha yüksek. Satışların durgunlaştığı bu dönemden en güçlü çıkacak şirketlerden biriyiz. Biraz fedakârlık yaparak bu dönemi geride bırakacağız” dedi.

Ağaoğlu’nun kastettiği fedakârlıkların başında biraz fiyat indirirerek varlık satışı yapmak geliyor. Grubun toplam banka borçlarının aktiflere oranının yüzde 9.4 seviyesinde olduğunu kaydeden Ağaoğlu, 2018 sonunda bu oranı yarıya indirmeyi amaçladıklarını, bu çerçevede aktiflerde yüzde 4-5 oranında satış planladıklarını belirtti.

ORTAKLIĞA SICAK BAKIYOR

Ağaoğlu stratejik ortaklıklara da sıcak bakıyor. Ağaoğlu, banka borçlarının İstanbul Finans Merkezi’nin planlanandan uzun sürmesi nedeniyle oluştuğunu, projeye şu ana kadar 400 milyon dolar yatırım yaptıklarını aktardı.

Etiketler
Ali Ağaoğlu