Genç girişimcilerin heyecanlandıran projesi: Dizi izlerken İngilizce öğrenin!

İki çocukluk arkadaşı dil öğrenmedeki zorlu süreci eğlenceli hale getirmek için online platform olan Diziyle Öğren sitesini kurdu. Platform pandemi dönemini dilini geliştirmek isteyenlerden gelen taleple iki katı kullanıcı sayısına ulaştı.

Genç girişimcilerin heyecanlandıran projesi: Dizi izlerken İngilizce öğrenin!

Çocukluk arkadaşı olan Atilla Arslan ve Okan Demir, yazılım dünyasına olan ilgilerini İngilizce öğretmeye yardımcı olacak bir fikir ile birleştirerek Diziyle Öğren adıyla bir uygulama geliştirdi.

Dünya gazetesinin haberine göre; Üniversite öğrencisi olan iki genç, yaşıtlarının dizi izlemeye olan alışkanlıklarını görerek İngilizceyi daha hızlı öğrenmelerini hedef aldı.

Platformun dizi veya film izleyen kullanıcılara kelime dağarcığını geliştirme fırsatı verdiğini söyleyen kurucu ortaklardan Atilla Arslan, "Bunun için harcanan zamanı da en aza indirmeyi sağlıyor" diyor.

Diğer ortaklardan Okan Demir de uygulamanın kullanıcıyı öğrenme sürecindeki sıkıntılara yardımcı olacak bir fırsat yarattığını söylüyor ve ekliyor:

"Geliştirdiğimiz uygulama izleyiciye seviyesine göre dizi öneriyor. Bu seviyede karşılaşılacağı kelimelerin anlamlarını önceden vererek bilgilendiriyor. Böylece dizi izlerken sık sık telefondan çeviriye bakma zahmetinden kurtarıyor."

Dizi ya da film izlerken İngilizceniz gelişsin

Dil öğrenirken özel bir vakit ayırmak konusunda sıkıntı yaşandığını fark eden ortaklar, bu platformda özel bir zaman ayırmaya gerek kalmadığını belirtiyor. "Biz İngilizce öğrenmek istiyorsanız şu kadar vakit ayırın demiyoruz" diyen Arslan sözlerini şöyle sürdürüyor:

“İnsanlar dizi film izliyor zaten, bu süreci biz İngilizce öğrenmenize katkı sağlayacak şekilde yeniden şekillendirebiliriz diyoruz. Diziyi filmi izlemeden önce sitemizden kelimeleri öğrenin alt yazılı izlediğinizde bu şekilde İngilizcenizi geliştirmiş oluyorsunuz.”