Turkuaz tabloda bu defa da toplama skandalı: Basit bir hata mı, verileri şişirme mi?

Sağlık Bakanlığı'nın her gün açıkladığı koronavirüs tablolarında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmezken, bugün de toplam iyileşen hasta sayısında büyük bir hata yapıldığı ortaya çıktı.

Turkuaz tabloda bu defa da toplama skandalı: Basit bir hata mı, verileri şişirme mi?

GERÇEK GÜNDEM - Sağlık Bakanlığı'nın her gün açıkladığı koronavirüs tablolarında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmezken, bugün de toplam iyileşen hasta sayısında büyük bir hata yapıldığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre dün toplam iyileşen sayısı 1,800,286 idi. Bugün iyileşenlerin sayısı ise 34,419 olarak verildi.

Bu ikisini toplayınca çıkan sonuç ise 1,834,705. Fakat tabloda toplam iyileşen sayısı 1,835,705 olarak bildirildi. Yazılımcı Zeki Berk tarafından ortaya çıkarılan durum, tablolara şöyle yansıdı:

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tablolarda daha önce de benzer hatalar yapıldığını belirten Berk'in paylaşımı sonrası, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı söz konusu tablolara isyan etti.

Sağlık Bakanlığı verilerine güvenin defalarca kez sarsılmasına rağmen, basit bir toplama işleminin bile yapılamaması "Verileri mi şişirdiler yoksa sadece bir hata mı?" sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan, Berk'in tablodaki hataları günlük haline getirip bir belgede topladığı görüldü. Berk'in saptadığı hatalara göre, tabloda hata yapılmayan gün sayısı ise sıfır olarak açıklandı.

Etiketler
Sağlık Bakanlığı