Kanye West'ten seçim kampanyasına 6 milyon dolarlık harcama

Kanye West, kesenin ağzını açtı...

Kanye West'ten seçim kampanyasına 6 milyon dolarlık harcama

Kim Kardashian'ın ABD başkanlık seçimi için aday olan rap şarkıcısı eşi Kanye West’in, bugüne dek 6 milyon dolar harcadığı öğrenildi.

Daily Mail’in haberine göre, Federal Seçim Komisyonu'na yapılan mali başvurular, West'in 19 Temmuz'da başlayan kampanyası için kişisel olarak yaklaşık 6.8 milyon dolar kullandığını gösteriyor.

West şimdiye kadar kampanyaya 5,9 milyon dolar harcadığını ve danışmanlara 1,2 milyon doların üzerinde borcu olduğunu bildirdi.

Dosyalar ayrıca West’in kampanyaya dışarıdan katkı olarak yaklaşık 11 bin dolar aldığını gösteriyor.

Kampanya harcamalarının çoğunun, yani yaklaşık 4,4 milyon dolar tutarındaki bölümünün West’i ülke çapında oy pusulalarına sokmaya çalışmak için harcandığı bildirildi.

Donald Trump ve Joe Biden’a karşı bağımsız aday olarak yarışan West, aralarında Colorado, Iowa ve Minnesota gibi zorlu bölgelerin de yer aldığı 10 ABD eyaletinde şu anda oy pusulalarında yer alıyor.

West’in temmuzda ilan ettiği adaylığının gerçekliği, Cumhuriyetçi Parti’yle bağlantılı isimlerin, kampanyasına yardım ettiği haberlerinin ardından şüphe yaratmış, 43 yaşındaki rap şarkıcısı, “Kimse bana para vermedi. Benim Trump’tan daha fazla param var” ifadesiyle iddialara açıklık getirmişti.

West, bu açıklamadan kısa süre önce de servetiyle övünerek 5 milyar dolarlık bir servete yaklaştığını iddia etmişti.

Etiketler
Seçim