AKP'nin damatlar çiftliği! Ortaya çıkınca saldırıya geçtiler

AKP’lilerin “damatlar”ını kamuda mevki sahibi yapma alışkanlığını gündeme getiren CHP’li Tanal AKP’lilerin hedefi oldu. Tanal, kendisine yöneltilen suçlamalara ise “Belediyeler babanızın çiftliği mi?” diye tepki gösterdi.

AKP'nin damatlar çiftliği! Ortaya çıkınca saldırıya geçtiler

Milyonlarca kişi iş bulamazken AKP iktidarının liyakatsiz, tartışmalı "damat" atamalarının sonu gelmek bilmiyor. Özellikle belediyeler üzerinden yürütülen “damadı işe alma” sürecini gündeme getiren CHP milletvekili Mahmut Tanal, başta Şanlıurfa olmak üzere pek çok yerde kayırmacılık üzerinden atamaların yapıldığına dikkat çekti.

Sosyal medyadan “eş-dost-damat” atamalarına tepki gösteren Tanal, “Damadını Meclis’te yanına danışman olarak alan, oğlunu şube başkanı yapan, damadını belediyede terfi ettiren, bunun için mesai harcayan AKP’li milletvekilleri ortaya çıksınlar” dedi.

AKP’lileri kamu kadrolarını “babasının çiftliği gibi kullanmakla” suçlayan Tanal, “Belediyeler babanızın çiftliği mi? Eş ve dost işe alınıyor, terfi yaptırılıyor. Eşi, dostu, akrabası olmayan işe giremiyor” ifadelerini kullandı.

AKP’LİLER TANAL’A SALDIRIYA GEÇTİ

Tanal, Şanlıurfa’daki “damat atamaları”nı gündeme getirince AKP’lilerin hedefi oldu. Tanal ile AKP’li kurmaylar arasında sosyal medyada “akrabaları işe alma” polemiği yaşandı. Tanal, kamu kurumlarına atanmanın birinci koşulunun “AKP’li akraba” olduğunu ifade ederek “Liyakatin yerine kayırmacılık, eş dost atamaları aldı” dedi. AKP'liler ise bu atamaları inkâr etmedi.

SON ÖRNEKLER ŞANLIURFA VE MANİSA’DAN

Tanal’ın gündeme getirdiği örneklerden birisi AKP’nin elinde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Etüt ve Proje Daire Başkanlığı’na AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Halil Özcan’ın damadı Raşit Dedeoğlu atanması oldu.

Raşit Dedeoğlu

Büyükşehir Belediyesi ARGE Şube Müdürü Raşit Dedeoğlu, Halil Özcan’ın kızı Adile Nur Özcan ile 16 Kasım 2019’da evlendi. Dedeoğlu'nun evlendikten üç hafta sonra 4 Aralık'ta Etüt ve Proje Daire Başkanlığı’na “terfi ettirilmesi” dikkat çekti.

Halil Özcan

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay da damadı Vahit Yılmaz’ı TBMM’de ikinci danışman olarak atadı. Yılmaz’ın memur kadrosunda olduğu da öğrenildi.

Bir başka damat atama vakası da Manisa'da yaşandı. Soma ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Ali Tulup'un damadı Yunus Gündoğan, AKP'li Yunusemre Belediyesi'nde işe başladı. AKP'li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un kızı Nazlı Selçuk da bir diğer AKP'li belediye olan Şehzadeler Belediyesi'ne özel kalem müdürü olarak atandı.

Benzer atamalar MHP’li belediyelerde de söz konusu. MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün damadı Engin Anlı, belediyeye ait şirkette genel müdür olarak göreve başladı.

Etiketler
Saldırı